Да подкрепим младите "рицари на знанието"

ОFFNews Последна промяна на 03 април 2015 в 11:37 3424 0

Българските млади "рицари на знанието" имат нужда от нашата помощ за участие на престижен международен турнир по естествознание.

Състезанието International Young Naturalists’ Tournament („Международен Турнир на младите естествоизпитатели") е нова и перспективна форма на отборно състезание с много-добри възможности за индивидуална изява за ученици с подчертани интереси в извънкласната работа по природните науки.

Турнирът е предназначен за ученици между 12-16 години, за които по-голямата част от природните науки в училищните учебни програми още не са разделени по специализирани предмети (физика, химия, биология) и поради това представят много по-добре интердисциплинарния характер на широк спектър от взаимно проникващи области на познанието за природата.


До сега нашите отбори имат няколко медала от това състезание, а за да се явяват на тазгодишното издание им трябва финансова подкрепа, която държавата не може да осигури.

Предстои третото издание на турнира в Белград, Сърбия между 19 и 26 юни.

Към днешна дата за участие в турнира в Белград са регистрирани 28 отбора от почти 20 страни, включително от БЪлгария, Китай, Индонезия, Бразилия, Обединените Арабски Емирства, Руската Федерация, Израел, Турция, Малта, Грузия, Йордания, Македония , Хърватска , Афганистан и др.

За да участват на турнира българските "рицари на знанието" са нужни 1640 евро, като в тази сума влизат разходите по пребиваването на отбора в града-домакин (гр. Белград), нощувки, храна и закуски в интервалите между отделните етапи на състезанието, всички нужни материали за участието в Турнира, вътрешен транспорт от/до мястото на провеждане, екскурзия, културна програма и др. необходими средства, които са еднакви за всички участници.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрез кампанията на DMS на този линк.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !