На слънчевия самолет му трябват още 22 милиона, за да приключи обиколката на света

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 юли 2015 в 10:30 2603 0

Кредит Solar Impuls

Създателите на самолета, захранван със слънчева енергия Solar Impulse 2, който имаше намерение да извърши околосветско пътешествие, съобщават, че за да завършат проекта си, ще им трябват още 22 милиона долара след аварията на слънчевите им панели, която ги принуди да прекратят полета си.


Представител на проекта поясни пред агенция Франс Пресс, че сумата е само "първоначална оценка". Допълнителните средства ще покрият заплатите на 150 работници и служители, техническа поддръжка и материали за следващата година. 

Както съобщихме по-рано, заради неизправност Solar Impulse 2 ще може да възобнови околосветския си полет едва в началото на месец април следващата година. Предвижда се, че като прелети Америка и Атлантическия океан, ще спре в Южна Европа и Северна Африка и ще се върне в началната си точка на излитане - Абу Даби.

Пилотите Андре Боршберг и Бертран Пикар се завърнаха в Европа, зада търсят средства за финансиране на проекта.

Самолетът Solar Impulse 2, който използва за полета си само енергия от слънцето, започна околосветското си пътешествие на 9 март, 2015 г. от Абу Даби. Той вече прелетя Оман (Маскат), Индия (Варанаси), Мианмар (Мандалай), Китай (Чунцин и Нанкин) и Япония (Нагоя), а в началото на юли, самолетът пристигна в Хавай, поставяйки рекорд за най-дълъг непрекъснат полет повече от 120 часа. Но съобщиха, че слънчевите им батерии са прегрели и извън строя именно заради извънредно дългия преход.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !