Космосът - на едно есе разстояние

Зарина Василева Последна промяна на 02 ноември 2018 в 18:18 3443 0

Обучителна програма предоставя стипендии на деца между 9 и 15 години в Space Camp Turkey - един от трите космически центъра в света, създадени по модел на НАСА. Космическият център дава възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Той е единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток.

Участието в програмата е чрез конкурс, който включва писане на есе или изготвяне на видео есе по една от трите теми: "Промени ли NASA света за 60 години?"; "Екзопланетите - Нови светове"; "Изненада! Аз съм извънземно!"

Срокът за кандидатстване е 7 февруари 2019г.

Предлаганата програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. По време на занятията се използват напълно безплатно пълен комплект NASA-изготвени учебни материали и видеа. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.

През програмата са преминали повече от 900 младежи от цяла България, които печелят медали в космическите съревнования и прославят страната с отличните си познания, умения и находчивост. Български младежи има и в журито, което ще оценява кандидатурите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !