Животински секс приказки

Антония Петрова Последна промяна на 14 февруари 2017 в 10:00 8777 0

шимпанзе

От малките и незабележими до големите и могъщи същества, сексът в животинското царство е толкова разнообразен, колкото са самите видове.

При паяците черна вдовица копулацията включва вибрираща песен и танц. Някои прилепи изпълняват орален секс върху партньорите си, за да удължат палавия акт. А за шимпанзетата, нека просто да кажем, сексът е дързък и включва подути задни части и излагане на пениси на показ. Ето някои интересни примери, събрани от издание Livescience.

Как го прави кенгуруто

Кенгуруто е способно да се размножава през цялата година, макар че обикновено това става в края на пролетта и началото на лятото. Мъжките се стремят към вниманието на женските и битките са нещо обичайно. Преди да започнат половия акт, "мъжките търкат гърдите си в тревата или храстите, ръмжат и застават върху пръстите и върха на опашката си", обяснява биологът Емили Милър (Emily Miller) от Университета в Сидни (University of Sydney), Австралия пред Livescience.

Други мъжки могат да се покланят ниско и да кашлят или да започнат кървава боксова битка, която обикновено приключва когато победеният побегне. След като мъжкият спечели достъп до женската, той я сграбчва отзад през кръста с мощните си предни лапи, държи я неподвижно и копулира до 50 минути. Интересното е, че женските кенгура имат три вагини - две за сперма и една в средата за раждане. Мъжките пък имат дълги пениси с по две глави, за да осеменяват едновременно вагините. 

Как го правят китовете

Въпреки че са най-големите животни, живяли някога на Земята, сините китове са доста неуловими. Учените всъщност досега не са успели да шпионират китовете по време на полов акт. Ето какво точно знаят учените за копулацията им:  те достигат сексуална зрялост между петата и 15-тата година и имат период на бременност, който трае 10 до 12 месеца. В края на юли - началото на август започват да правят двойки, при които мъжкият следва женската със седмици. 

"Смятам, че това е вид излизане на среща", коментира Ричард Сиърс, изследовател на китове пред LiveScience, като добавя, че половият акт в двойката не е предрешен въпрос.

Как го правят паяците черна вдовица

Паяците черна вдовица са кръстени така поради широкоразпространеното вярване, че женската винаги изяжда своя партньор след секс. Навиците на тези паяци всъщност не винаги са толова жестоки.

При всеки от около трите вида паяци черна вдовица мъжкият е не повече от половината от размера на женската. След копулация мъжкият изгражда малка "спермена мрежа". В нея съхранява семенна течност. След това покрива двете пипала в близост до устата си със сперма. Едва тогава започва да търси женска от своя вид.

Когато я намери, мъжкият започва да изпълнява вибрираща песен и да танцува върху мрежата на женската. Внимателно я приближава и тогава започва да прониква в тялото й. Евентуално мъжкият успява да вкара своите пипала в репродуктивния отвор на женската в корема й. Веднага след влагане на спермата мъжкият изчезва колкото е възможно по-далече, за да не се превърне в закуска след акта.

Как го правят прилепите

Предвид на това, че са единствените бозайници способни да летят, прилепите имат уникално, и доста разнообразно поведение при копулация, което не се наблюдава при други бозайници.

При тези видове прилепи, които спят зимен сън, мъжките и женските се срещат за първи път по местата, на които хибернират в групово, като се преследват един друг и изпълняват смели акробатики. При други видове, като подковоносите прилепи, които са по-дискретни в своите ухажвания и не формират ята, женската посещава мъжкия в личното му място за спане. 

Дървесните прилепи имат свой начин на вършене на нещата. Чукоглавите прилепи се нареждат по дърветата по поречието на някоя река и се опитват да ухажват преминаващите женски като им "кряскат". При някои видове чифтосването става с обърната надолу глава, докато други се сношават по стените на пещерите или върху скалните цепнатини. Мъжкият хваща женската отзад и вкарва пениса си във вагината й - това сношение може да бъде кратко, а може да е и дълго и шумно.

Изследователите са открили, че женските късоноси плодови прилепи изпълняват орален секс върху мъжките, за да удължат акта. Мъжките индийски летящи лисици пък правят същото за женските.

Как го правят шимпанзетата

Шимпанзетата споделят повечето от нашето ДНК, но при секса са много по-дръзки от хората. Също като нас шимпанзетата могат да се копулират през цялата година.

Когато женската се разгорещи, кожата около гениталиите й става розова и подута - ясен сексуален сигнал за мъжките. Ако една женска се интересува от даден мъжки, тя ще тикне своето подуто дупе точно пред лицето му. Когато мъжки иска секс, той разклаща клон на дърво или показва възбудения си пенис на женската. 

Докато мъжете при хората често предпочитат по-млади партньорки, то мъжките шимпанзета са привлечени от по-стари и опитни в секса женски. Нисшите мъжки често обичат да правят секс тайно, извън погледа на алфа мъжкаря. Ако водачът хване двойката в сексуален акт, той може да "блъфира" нападение над нарушителя, обяснява Дарби Проктър (Darby Proctor), приматолог от Еймъри Юнивърсити (Emory University), пред LiveScience. Агресията му обаче е напразна. Няколко секунди след проникването, белята вече е сторена.

Как го правят крокодилите

Крокодилите са добре познати с бронираната си кожа, остри зъби и мощни челюсти, но поведението на древните влечуги при копулиране е също толкова внушително колкото е външния им вид. Въпреки че това поведение е различно при 23-те вида крокодили, те споделят и множество сходства. Сексът започва с танц. Мъжките се надигат над водата докато произвеждат нискочестотен инфразвук, който е неуловим за човешкото ухо.

Мъжките също така пляскат муцуните си във водата, издухват вода през носа си и застават в извити пози. В опит да привлекат женската могат на близко разстояние да освободят мазно вещество, което остава на повърхността. 

Щом веднъж се срещнат, мъжкият и женската нежно започват да търкат на другия муцуната и гърба, качват се един върху друг и духат мехурчета през ноздрите си. Когато двойката е готова за дела, понякога това е след няколко часа ухажване, те се извиват един около друг, опитвайки се да съединят своите репродуктивни органи. Секунди след сливането мъжкият осеменява женската със своя скрит пенис.

Как го правят големите бели акули

Сексът при белите акули е доста потаен. Учените всъщност и тук не знаят как става това, тъй като поведението им по време на копулация никога не е било наблюдавано.

Въпреки това изследователите са засичали вида да достига сексуална активност на 15 години и че мъжките имат тазов плавник, наречен класпер за забременяване на женските. Въз основа на наблюденията на други видове акули, учените смятат, че мъжките бели акули първо ухапват женските близо до главите или гръдните плавници, което им дава достатъчно преимущество за вкарване на класперите.

Женските след това мигрират за две години - поведение, вероятно свързано с 18-месечния им гестационен период. След като родят се завръщат отново по местата на забременяването, за да се чифтосат отново. Мъжките, изглежда, се завръщат всяка година по местата си за размножаване около островите Гваделупа.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !