10-те победители на фотоконкурс за снимки на нощно небе (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 24 юни 2015 в 10:27 9540 0

Китайският фотограф комбинира серия от снимки от лунното затъмнение издигна над река Яндзъ в Чунцин (Китай) в този композитен образ, който показва движението на Луната над оживените светлини на града.

Това са 10-те наградени снимки на тазгодишния 6-ти по ред международен фотоконкурс International Earth&Sky Photo Contest, избрани от повече от 1000 снимки.

Конкурсът се организира от международната програма World at Night (TWAN - "Светът през нощта") в сътрудничество с образователна група на американската Национална астрономическата обсерватория (National Optical Astronomy Observatory), Global Astronomy Month и организацията "Астрономи без граници".

"Небето над нас е много важна част от нашата природа", заяви Бабак Тафреши (Babak Tafreshi ), основател и ръководител на TWAN, в реч за обявяване на победителите от тазгодишното издание на фотоконкурса, който се провежда ежегодно от 2008 г.

Основната цел на конкурса е да се обърне внимание на светлинното замърсяване, което пречи на гледката ни към планети, звезди, галактики и въобще красивото нощно небе - гледка, която става все по-рядка всяка година в градовете, които стават все по-големи и ярки.

"Може би от тази гледна точка е по-добре да се запази естественото нощно небе и да се свърже отново с нашия модерен живот", допълни Тафреши. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !