Алгоритми ще „пишат“ музиката към нова видеоигра в реално време (видео)

Озвучаването към No Man's Sky ще се генерира по време на самата игра

Александър Александров Последна промяна на 08 юли 2016 в 09:23 5212 0

No Man's Sky

Според мнозина, видеоиграта No Man's Sky ще бъде най-мащабният геймърски проект в историята. Тя представлява истинска вселена с 18 квинтилиона планети, които ще бъдат генерирани по време на игра – в момента, в който геймърите достигнат до тях.

Очаква се заглавието да бъде пуснато в средата на август, а за да озвучат нещо толкова мащабно, разработчиците от Hello Games са измислили доста оригинален подход. Те ще използват алгоритми, които ще създават музиката направо по време на игра – в зависимост от това, къде се намира играчът и какво прави.

В проекта вече се е включила и британската рок банда 65daysofstatic, която създава базовите композиции, както и голяма база с отделни звуци, инструменти, мелодии и ритми. Тези записи ще послужат на игровите алгоритми, които ще създават от тях пълноценна музика, успоредно с генерирането на различни планети в процеса на игра.

От групата вече потвърдиха, че ще пуснат музиката към саундтрака и като отделен албум. „Наистина ни харесва да сме банда, която участва в нещо, в което хората не очакват да открият една банда“ - посочва Пол Уолински, член на 65daysofstatic.

Припомняме, че No Man's Sky беше анонсирана през 2013 г. и още тогава мнозина я окачествиха като проект, който ще промени пазара на видеоигрите. Преди нея студиото Hello Games беше известно предимно със своята мобилна игра Joe Danger.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !