Apple вгражда Siri в настолната Mac OS (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2016 в 10:30 2791 0

Това лято американската технологична компания Apple ще вгради гласовия асистент Siri в своята настолна операционна система Mac OS X, съобщава онлайн-изданието Macworld.

Siri дебютира през октомври 2011 г. в мобилната операционна система на компанията iOS. Нейните възможности са да прави търсения в интернет и да отговаря на въпросите ни, да изпраща съобщения на контактите ни с продиктуван от нас текст, да настройва напомняния и аларми. Още от излизането си Siri успя да впечатли хората със своя "интелект", тъй като поначало тя можеше да предава информация на нормален, "човешки" език и дори да прави леки шеги.

Вграждането на асистента е напълно логична стъпка от страна на Apple, тъй като Microsoft вече добави своя гласов асистент Cortana в Windows 10.

Според изданието е много вероятно Apple да анонсира добавянето на Siri към Mac OS през юни тази година, когато се провежда WWDC - конференцията за разработчици на компанията. Самият ъпдейт на системата вероятно ще стане през есента, както се е случвало досега.

При смартфона iPhone и таблета iPad Siri се активира чрез задържане на централния бутон, при часовника Apple Watch чрез задържане на въртящата се коронка отстрани, а при телевизионното устройство Apple TV чрез натискане на специален Siri-бутон на дистанционното за устройството.

При лаптопите и настолните компютри обаче засега няма информация компанията да планира поставянето на специален хардуерен бутон в клавиатурите. Засега слуховете гласят, че активацията на асистента в настолната операционна система ще се случва чрез натискане с мишката върху специален бутон, позициониран в лентата в горната част на екрана.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !