Глоби за 3 млн долара са върнати благодарение на бот-юрист

Наука ОFFNews Последна промяна на 22 февруари 2016 в 09:00 3018 0

През август миналата година 18-годишният британски IT-студент Джошуа Браудър (Joshua Browder) открива уебсайт donotpay.co.uk, който помага на шофьорите автоматично да създадат и изпратят обжалване на глоби за паркиране. Обикновените хора трудно се справят със сложната правна процедура, а почти винаги хонорарът на адвоката надвишава размера на глобата.

Възстановени са глоби на стойност повече от 2 милиона паунда (около 3 милиона долара) само за шест месеца, благодарение на бота адвокат, пише Daily Mail.

От сайта са се възползвали 86 хиляди човека и почти 40% от обжалванията са били успешни. 

"Когато пуснах DoNotPay, предполагах, че ще помогне само на малък брой приятели и роднини. Никога не съм си представял, че с негова помощ могат да се върнат глоби за милионни", - разказва Браудър.

Идеята за сайт с програма за съставяне на обжалвания му хрумнала след като получил над 30 квитанции за глоби за няколко месеца след като станал шофьор.

На сайта хората попълват някаква информация за себе си и избират една от 12-те причини, поради които оспорват глобата. Цялата процедура отнема по-малко от 30 секунди.

Известно е, че общинските служби получават добри приходи от събиране на глоби от шофьорите и не винаги имат достатъчно основания. Властите във Великобритания събират автомобилни глоби в размер, еквивалентен на около един милиард долара годишно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !