Прозорец за ъпгрейд на Windows 10 прекъсна прогноза за времето (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 28 април 2016 в 13:33 6391 1

Microsoft твърде агресивно налага актуализацията на Windows 10: произволно многократно на екрана се появява прозорец с въпроса "Искате ли да инсталирате Windows 10?".

Програмата за инсталация на Windows 10 (GWX) използва полиморфни техники за заобикаляне на филтрите, постоянно променя установените от потребителя настройки и разрешения, за да се покаже отново и отново прозорец с предложение за инсталация. 

Забавният инцидент е станал вчера в американския телевизионен канал KCCI 8. По време на сутрешното предаване на живо метеорологът на Метинка Слейтър (Metinka Slater) тъкмо информирала зрителите за бурите, които се движат през територията на щата Айова, когато изведнъж се появява на екрана прозорец с предложение за ъпгрейд на Windows 10.

Метинка Слейтър е озадачена: "Microsoft препоръчва ъпгрейд на Windows 10, какво трябва да направя" - пита тя с изненада. Както винаги, прозорецът за актуализация предлага избор между две възможности: "Инсталиране сега" и "Изтегляне на файлове, за да се инсталират по-късно". Метеорологът мъдро реши да не избира никоя от опциите и да премине към друг видео източник.

Досадната надстройка на Windows 10 не само притеснява обикновените хора, но се вмъква вече и в телевизията. 

За да се отървете от напомнянията на надстройката, специалистите препоръчват да инсталирате безплатната програма GWX Control Panel (има GWX Stopper).

Microsoft ще поддържа Windows 7 и ще пуска актуализации до 2020 г., така че сега не е необходимо да инсталирате актуализацията Windows 10.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12656

1

Ваньо

28.04 2016 в 16:20

Windows 10 далеч не е страшен след ноемврийския ъпдейт. А и е лек също като седмицата.