Вкараха суперкомпютъра Watson в детски играчки

Моделите на CogniToys вече ще могат да водят интелигентни разговори с децата

Александър Александров Последна промяна на 08 август 2015 в 10:28 2146 0

Кредит CogniToys

Изключително интересно партньорство между технологичния гигант IBM и компанията за иновативни играчки CogniToys е на път да даде възможност на подрастващите да водят истински разговори със своите играчки.

След като проведе успешна кампания за споделено финансиране в уебсайта Kickstarter компанията CogniToys започна производството на своите симпатични динозаври – играчки, които се отличават с това, че ще бъдат свързани със суперкомпютъра Watson на IBM.

За незапознатите, Watson е един от най-популярните суперкомпютри в света, който спечели световна популярност със спечелването на познавателната игра Jeopardy преди няколко години. От тогава „голямата синя“, както някои анализатори наричат IBM, търси всевъзможни начини да направи суперкомпютъра по-достъпен за използване от различни научни институции, компании и други типове потребители.

А сега, по всичко личи, че с „интелигентния“ компютър ще може да разговаря всяко дете, което се сдобие с играчките на CogniToys. Всъщност децата няма да имат достъп направо до Watson, защото играчката ще се свързва с междинна платформа, която от своя страна ще задава въпросите на суперкомпютъра. Изживяването обаче ще бъде почти същото.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !