10 лесни начина да помогнете на детето си да научи числата и аритметиката

НаукаOFFNews Последна промяна на 09 ноември 2017 в 10:58 23365 0

В училище има толкова много хубави предмети, от които може да научите повече за този свят. Но на децата често не се преподават по достатъчно интересен начин. Ето защо от Bright Side предлагат да се върнем в детството си за известно време и да ни представят как би могло да се учи математика.

Да закуским с математика!

© FrugalFun4Boys  

Този вид математическо упражнение ще направи всяко дете щастливо. Подгответе няколко листа хартия с различен брой кръгчета на тях и ги пребройте заедно с помощта на бонбони. Които може да бъдат заменени с нещо друго, което детето обича - плодчета или хрупкави бисквити.

Веселите щипки

© pleasantestthing.com  

Днес мама ще даде няколко от нейните цветни щипки за друг вид дейност - математиката. Начертайте различно количество ябълки на  пръчици от сладолед и напишете съответните числа на щипките. Вашето дете ще се забавлява, търсейки съвпадение на нарисуваните цифри на щипките и пръчиците.

Музикална наука

© FrugalFun4Boys  

Идеята е за тези, които са готови да послушат малко какофония в името на аритметиката. Сложете стикер с число на всеки клавиш и вашето дете трябва да удари правилния клавиш според написаното или изговорено число.

Нека да расте градина!

© FrugalFun4Boys  

Ако имате някакви резервни към музикалния метод, може да използвате цветни топчета гъба или понпони, за да направите своя собствена малка градинка. През зимата децата могат така да си украсят коледно дърво!

Повече или по-малко?

© Pinterest  

Кой не е имал проблеми със знаците за "по-голямо от" и "по-малко от" в часовете по математика? Този сладък крокодил ще помогне на детето ви да научи кое какво е, защото той отваря уста и обръща глава, за да лапне по-голямата хапка.

Ябълки - дроби

© craftykidsathome.com  

Няма по-добър учител за учене хс дроби от ябълките! Те лесно се режат на половинки и четвъртинки, така че детето може да си хапва парченце като награда за успеха.

Дроби и часовници

© Pinterest  

Това е за деца, които вече са научили дробите и часовете, но все още имат проблеми с тях. Лесно е да се обяснят дробите с помощта на часовник.

Хоп подскок

© howweelearn.com  

Това е още един чудесен начин да се научат числата. Направяте големи цифри с тиксо на пода и нека коридорът се превърне в арена за вашия малък скокливец. За напредналите направете задачата малко по-трудна като им зададете математически задачи, като отговорът  не е дума, а определен брой скокове. Забавата е гарантирана!

Малко бонус: часовник мъдрост

© Pinterest  

Един интерактивен часовник като този ще помогне на децата да научат как да отчитат времето и винаги могат да проверят своите знания като сгънат хартиените крилца. Когато правите часовника, уверете се, че цветът на часовата стрелка съответства на цвета на часовия циферблат, а минутната стрелка е в същия цвят като на минутния циферблат.

Хартиени чаши

© depositphotos  

Вземете 5 картонени чаши. Напишете цифрите от 0 до 9 на краищата на три от тях. На другите две начертайте знаците за събиране, изваждане, деление, умножение и знак за равенство. Групирайте ги заедно и добавете нови картонени чаши, за да ги използвате за примери. По този начин математиката ще бъде интересна и забавна.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !