10-годишно момиче спечели конкурс за млади изобретатели (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 ноември 2016 в 13:45 5501 0

Бриджит Венерис (Brigitte Veneris), 10-годишно момиче от Австралия, изобрети удобен дозатор за съхранение и изваждане на лейкопласт. Идеята за създаване на устройството възниква заради това, че детето е диагностицирано с левкемия и лечението му изисква постоянно убождане на пръстите с медицинска игла. Наблюдавайки как родителите й и медицинските сестри развиват лейкопласта от стандартната опаковка, Бриджит измислила как да улесни задачата им - развиването на лейкопласта да става по-бързо и лесно.

Вдъхновението за идеята й идва от приспособленията за хартиените лепенки и скоч, разказва New Atlas.

Вътре в устройството се помества рулото лейкопласт. Върху тялото на дозатора има превключвател, който избутва навън един отрязък от лента с дължина от 4 сантиметра. Благодарение на нанесената перфорация на лейкопласта лесно се отделя от навитaта част. След използване устройството се затваря, за да може остатъкът от лейкопласта да остане стерилен.

Своето изобретение 10-годишната Бриджит Венерис изпраша на конкурса за млади изобретатели на Австрания littleBIGidea, където печели голямата награда. Както обяснява един от съдиите на събитието, устройството на Бриджит се отличава с гениална простота, то прави по-лесна процедурата, намалява количеството на отпадъците, удобно е за използване и е бързо за прилагане, ако е необходимо.

Като награда Бриджит и още няколко деца-победители в конкурса ще отидат на "иновационно приключение" в Съединените щати, където ще посетят космическия център на НАСА, Дисни и други.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !