100 танцуващи дрона в нощното небе в уникален световен рекорд

Невероятно светлинно шоу

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 януари 2016 в 15:20 8309 0

Невероятно светлинно шоу от 100 летящи в нощното небе дрона е организирано от Intel близо до Хамбург, Германия.

Директорът по маркетинг на Intel Анил Нандури (Anil Nanduri) поръчал на малка група художници и изследователи от Ars Electronica Futurelab от Линц, Австрия, да създадат улично светлинно шоу от 100 летящи дрона с монтирани светодиоди.

С тяхна помощ те образували във въздуха светлинни 3D-фигури под звуците на оркестър, изпълняващ класическа музика.

Интересни подробности за реализацията на проекта може да се научат във видеото:

За осъществяването на идеята е отговорен Хорст Хоертнер (Horst Hoertner), изпълняващ директор на Futurelab. Той и екипът му от 15 човека, измислили име на дроновете: "spaxels", образувано от сливането на две думи "space" и "pixels" или "космически пиксели". Групата искала да покаже, че дроновете, печално известни като оръжие, могат да се използват за създаване на красота.

Четирима пилота, под ръководството на Мартин Морт (Martin Morth), контролирали по 25 дрона всеки, които излетели от футболен стадион в Хамбург.

Когато видеото, записано преди два месеца, за първи път е показано на изложението Consumer Electronic Show CES 2016 в Лас Вегас, Правин Пател (Pravin Patel), съдия от Книгата на рекордите Гинес, заяви, че вероятно в бъдеще дроновете ще заменят традиционните фойерверки, което ще бъде много по-безопасен вариант.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !