15 прогнози от "Завръщане в бъдещето 2" за 2015, които не се сбъднаха

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 октомври 2015 в 10:35 15116 1

Продължаваме да разказваме за технологиите в трилогията "Завръщане в бъдещето". Вчера разгледахме изобретенията, които вече са в реалния ни живот.

Днес ще разгледаме тези прогнози във филма, които трябваше да се сбъднат до 2015, но това по някаква причина не стана.

Ядрен синтез

По това време трябваше да можем да извличаме енергията от отпадъците с домашен реактор. Магията на ядрения синтез ще ни позволи да използваме чиста енергия, но още сме в началото в овладяването на този процес.

Летящи коли

С изключение на безразсъдните нарушителите, колелата на другите автомобили са все още здраво притиснати към асфалта. Когато Марти и Док се отправиха в бъдещето, те попаднаха в насрещното платно на въздушната магистрала. Тази година трябваше да летим в небето покрай реещи се знаци и светофари. Съществуват прототипи, но никой не ходи на работа с тях.

Самозавързващи се маратонки

Днес не би трябвало да губим ценно време за връзване на връзките на маратонките си. Говори се, че Nike ще пусне такива на пазара тази година. Така че - има надежда.

Клиники за подмладяване

Док просто отиде до клиниката за подмладяване и стана младеж. "Посетих клиниката за подмладяване, където малко ме ремонтираха. Те отстраниха бръчките и възстановиха косата ми, смениха кръвта ми, удължавайки живота ми с 30-40 години. Дори ми замениха далака и дебелото черво".»

Метеорологични прогнози

Днес само с някаква вероятност може да знаем дали ще ни трябва чадър в следващите три дни. Док можеше да предвиди кога дъждът ще спре с точност до секунда. Според него на метеоролозите може човек да се довери, за разлика от електронната поща, която е останала ненадеждна.

Бързосъхнещо яке

Във филма ни бе обещано яке, което изсъхва само моментално. С натискането на един бутон то ни става точно по размер - т.е. може да не се безпокоим, че дебелеем и да харчим излишни пари за дрехи.

Роботизирани бензиностанции

Във филма ни показаха роботи, които зареждат и да вземат парите. Все още ги чакаме.

"Челюсти 19"

Гледахме първите, вторите, третите и четвъртите "Челюсти", но не и "Челюсти 19". Някой да съжалява?

Хидратор за храна

Сега можем да си купим замразена пица и да я сготвим за 15 минути в микровълнова печка. Но Макфлай имаше фууд-хидратор - слагаш мини-пица, а след няколко секунди я получаваш огромна и гореща.

Ховърпояс

До 2015 г. трябваше да забравим за болката в гърба. Във филма, Джордж Макфлай се носи с главата надолу, завързан с ховърпояс за глезените, което му помага да премахне болката.

Домашна градина

Във филма Марти иска плодове и те се спускат на тепсия от тавана. Хубаво би било, но никой няма нещо подобно.

Гледка от прозореца по желание

Филмът ни показа, че може ако гледката през прозореца ни е скучна, може да я сменим с нещо, което повече ни харесва - например плаж на Хаити.

Автоматично кошче за боклук

Когато имате нужда от кошче за боклук, то никога не е наоколо. Но не и през 2015 г. То долита точно, когато ни трябва.

Летящи камери

Във филма камерата се появява в точното време, за да покаже новините от събитието. Без журналисти.

Ховерборд

Разбира се, съществуват прототипи. Но за съжаление, все още не можем да летим с тях до близкия град, нали? 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2015 в 15:23

Поредното доказателство, че сценаристите на този филм са пълни олигофрени. А за хора, които са гледали Доктор Ху просто този филм е наивно детински и пълен с глупости.

Ако сте чели Фондацията на Азимов (която е писана 60те години), в нея сюжета се развива 10 000 години в бъдещето и дори там беше описано, че все още не могат да прогнозират времето и за това бяха взели друго решение - контролиран изкуствено климат.