4 европейски възможности за предприемчиви българи с мисия

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 март 2018 в 16:01 2922 0

Имате иновативна бизнес идея за бъдещето на градовете, отпадъците, ресурсите или качеството на живота ни? Или пък искате да сте сред първите професионалисти с умения в сферата на системните иновации?

Cleantech Bulgaria отваря 4 програми, насочени към българи, които имат енергията да променят света. Инициативите се провеждат в партньорство с най-големите общности на Европейския съюз за иновации в сферата на климата и устойчивите енергии - Climate-KIC и InnoEnergy.

Pioneers into practice: Единствената програма в ЕС за професионална мобилност в областта на системните иновации

Инициативата е насочена, както към амбициозни млади професионалисти, които искат да научат и прилагат иновативни модели за устойчиво развитие, така и към потенциални приемни организации, които искат да въведат иновативни решения в своя бизнес. Участниците се разпределят в различните организации от 9 европейски държави, за срок от 4 до 6 седмици в периода септември – октомври 2018 г..

До 15 април, можете да кандидатствате за участие в програмата като млад професионалист или приемна организация на адрес: https://pioneers.climate-kic.org/

PowerUp! by InnoEnergy: Най-голямото състезание за стартъпи в сектора на чистата енергия в ЕС, тази година търси решения в 4 основни области: енергии, мобилност, киберсигурност и повишаване качеството на атмосферния въздух.

Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е насочен към участници от Централна и Източна Европа. Състезанието дава възможност за развитие на бизнес и достигане до глобален пазар. Освен награди достигащи до 20 000 евро, победителите в състезанието ще имат възможността да се включат в акселератора на InnoEnergy Highway®. Програмата предлага финансиране от 150 000 евро и подкрепа за развитие на бизнес решения, тийм билдинг, достъп до международни партньори, клиенти и източници на външно финансиране.

Можете да кандидатствате за PowerUp! на адрес www.powerup.innoenergy.com, до 15 април 2018г..

ClimateLaunchpad!

Най-мащабното състезание за стартиращи зелени бизнес идеи в света. ClimateLaunchpad (CLP) събира предприемачи иноватори от 36 страни от цял свят, като България не прави изключение. ТОП 3 български екипа ще представят страната ни на международния финал в Шотландия, в края на 2018 г., като ще се състезават за 10 000 евро парична награда и директен достъп до единствената акселераторска програма за развитие на решения за устойчив бизнес – Climate-KIC Accelerator .

Ако вашето решение заслужава да се нареди сред челната тройка, кандидатствайте за участие в конкурса до 30 април 2018 г. на адрес: https://climatelaunchpad.org/

Climate-KIC Accelerator Bulgaria

За трета поредна година единствената европейска програма за seed-финансиране и ускорено валидиране на бизнес решения за устойчив бизнес и чисти технологии - Climate-KIC Accelerator Bulgaria отваря врати, като през 2018-та възможностите са по-големи, а плановете – още по- амбициозни.

Тази година, програмата подпомага бизнес проекти в две фази:

Фаза 2

Участниците трябва да притежават сформиран екип, доказана идея и бизнес модел, като успешните кандидати ще получат 6-месечно интензивно обучение, менторство и финансиране до 25 000 евро на екип. Цел: Достигане до първи клиенти

Фаза 3

За тази фаза кандидатите трябва да докажат и осъществени първи продажби, като програмата ще се осигури менторство и финансиране до 45 000 евро на екип. Крайната цел - разрастване на бизнеса и привличане на инвестиции.

Желаещите да кандидатстват за участие в Climate-KIC Accelerator Bulgaria могат да го направят до 3 април на адрес: http://www.climate-kic.org/ris/accelerator

Съвместните програми на Cleantech Bulgaria, Climate-KIC и InnoEnergy са подкрепили над 3000 стартиращи компании из цяла Европа, което прави стартиращата ни общност една от най- големите в света.

Възползвайте се от представените възможности и разгърнете потенциала си за успех.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !