Анализ на Deep Knowledge Group ни слага на опашката по защита от COVID-19

Ваня Милева Последна промяна на 16 април 2020 в 00:00 11210 1

България се нарежда на 27-мо място сред европейските държави по комплесна оценка на справянето с епидемията като здравеопазване, икономика и управление на правителството.

Резултатите са от анализа на консорциума Deep Knowledge Group и имат за цел да се помогне на хората и правителствата да вземат информирани решения, които да увеличат максимално полезните резултати.

Екипът от експерти на DKG събра и анализира данни за 200 страни по света. Резултатите за 60 страни са вече публикувани.  Класациите може да се използват като инструмент за бизнеса и правителствата за подпомагане на ефективното вземане на решения и може да подпомогне усилията за максимално осъществяване на целите - здраве, стабилизиране на икономиките и подпомагане на обществото да се отвори отново за бизнеса. Аналитичната методология ще бъде коригирана през следващите няколко месеца за усъвършенствана и качествена оценка и може да се използва изкуствен интелект за анализ на тези данни по най-ефективния начин.

Методология за класиране по държави

Аналитичните рамки на COVID-19 са създадени за бърза оценка на променящата се ситуация в страните, които те се стремят да смекчат здравните и икономическите последици от вируса. Използват се количествени и релевантни параметри.

Данните се събират от обществено достъпни източници, включително Световната здравна организация, Университета Джонс Хопкинс, CDC, Worldometers и други. Всеки параметър получава конкретен коефициент на тежест или значимост и се използва като вход в аналитични уравнения на Deep Knowledge Group.

Всяка страна е класирана с числова оценка, изградена по добре дефинирана методология. Класациите на страните се актуализират седмично.

Израел е класиран на 1 място в класацията за безопасност на COVID-19. Deep Knowledge Group

Класация за безопасност

Рамката за класификация на безопасност от COVID-19 провежда сравнителен анализ за определяне на нивата на здравеопазване и безопасност за всяка страна по време на пандемията.

Страните са оценени, като се използват 24 специфични параметъра в 4 отделни категории:

  1. Карантинна ефективност
  2. Ефективност на държавното управление
  3. Мониторинг и откриване
  4. Готовност за спешно лечение.

Класациите за безопасност и риск вземат предвид защитата от заразяване с COVID, смъртността и отрицателните резултати от пациентите, показателите за карантиране и мониторинг на заразните, откриването на новите случаи, а също и управление, безопасност и стабилност в най-широк смисъл, включително защита от негативните последици от пандемията, засягащи не само здравето.

При формулирането на класификациите за безопасност и риск са взети предвид и параметри, свързани със стабилността и защитата на страните от отрицателни икономически и геополитически последици.

Топ 40 Класиране за безопасност на страната COVID-19. Deep Knowledge Group

Класация за най-рисковите страни

Рамката за класифициране на риска COVID-19 провежда сравнителен анализ на страните според нивата им на риск според различни медицински и немедицински фактори, включително риск от инфекция, хоспитализация, смърт и трайни болестни състояния, както и риска за страната от влошаване на качеството на живот, отрицателни икономически и геополитически проблеми, произтичащи от пандемията. 

Класацията показва гражданите в кои държави има най-голяма вероятност да се заразят с COVID-19, в целия обхват от фактори, влияещи върху общата безопасност, благосъстояние и качество на живот. 

Рамката включва 24 параметъра, групирани в 4 основни категории:

  1. Риск от разпространение на инфекцията
  2. Управление на правителството
  3. Ефективност на здравеопазването
  4. Специфични рискове за региона

Класация за най-рисковите страни. Deep Knowledge Group

Класация по ефективност на лечението

Рамката за класифициране на ефективността на лечението COVID-19 прави сравнителен анализ на страните според това колко добреконтролират разпространението на инфекцията, предоставяйки на гражданите си средствата и информацията, необходими за управление на некритичните случаи в домашни условия, без да натоварват здравната инфраструктура, и доколко добре се лекуват тежките случаи и доколко бързо се разработват усъвършенствани тестове, ваксини и по-ефективни лечения на COVID-19.

Рамката включва 24 параметъра, групирани в 4 основни категории:

  1. Мониторинг на заболяванията
  2. Управление на заболяванията
  3. Спешно лечение
  4. Разработване на нови подходи за лечение

Топ 10 Класиране на ефективността на лечението с COVID -19. Deep Knowledge Group

Класиране за безопасност / риск на Еврозоната

Рамката за класификация на безопасност/риск от COVID-19 в Еврозоната е създадена специално за уникалните обстоятелства в Европа. Специално внимание е отделено на уникалните характеристики на Европа, включително и силно свързаните помежду си икономики, високи нива на веригите за доставки, туристически поток, както и честотата на критичните точки за достъп.

Deep Knowledge Group планира периодично да пуска нови рамки, които да класират страните в допълнителни области като икономическа уязвимост, геополитически риск и възможни асиметрични ползи, които могат да се появяват като резултат от кризата.

Източник: Deep Analysis Of Global Pandemic Data Reveals Important Insights, Foprbes

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

1

Toni2019

17.04 2020 в 15:28

То накрая и тези мислещи само с телевизор ще разберат, че думите и зависимите гости из медиите възхваляващи вожда не са достатъчни