Анонимните: НАСА скоро ще обяви откриването на извънземен живот (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 юни 2017 в 15:26 11567 2

"Ние сме на прага да направим едно от най-дълбоките и безпрецедентни открития в историята", цитира официален представител на НАСА неформалната хакерска група "Anonymous", според Independent.

В акаунта на хакерската група в YouTube е публикуван видеоклип, в който се показват основанията на Анонимните. В него се цитират изказвания, направени от Томас Цурбухен (Thomas Zurbuchen) от централата на НАСА във Вашингтон през април по време на изслушване в Конгреса на тема "Напредък в търсенето на живот".

"Нашата цивилизация е на път да открие доказателства за извънземен живот в космоса", заявява д-р Цурбухен. "Като се вземат предвид всички разнообразни дейности и мисии, които специално търсят доказателства за извънземен живот, сме на път да направим едно от най-дълбоките и безпрецедентни открития в историята".

Видеото добавя, че редица неотдавнашни констатации, включително наличието на водород на спътник на Сатурн, открит от апарата Касини, както и съществуването на океани на Европа, един от спътниците на Юпитер, дават основание за оптимизъм, че човечеството трябва да е вече близо до срещата си с живот, който не е роден на Земята.

Миналата седмица НАСА обяви откриването на 219 нови вероятни планети извън нашата Слънчева система, включително 10, които са подобни на Земята. Те са "скалисти", подобно на нашата планета, и съществуват в зоната на обитаемост - оптималното разстояние от звездата, за да може водата да е в течно състояние.

Общият брой предполагаеми екзопланети, открити от космическия телескоп "Кеплер", е вече 4 034, от които 50 са сериозни кандидати с подходящи условия за живот - те са в обитаема зона и са подобни на Земята.

Анонимните говорят и за откриването на звездната система на ултрастуденото червено джудже TRAPPIST-1, която може да има седем планети подобни на Земята само на 39 светлинни години от нас.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

26.06 2017 в 20:27

Да, примерно през юли. По време на срещата на Г-20 в Хамбург:)) Пресконференцията ще е едновременно с речта на Путин:))
Ще кажат, че не са открили никъде нищо, но много силно вярват че скоро ще.
Тоя номер с евтините панаирджийски фокуси вече го виждахме. Да пробват нещо ново.