Астронавт на ЕКА изследва пещера с дрон (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 май 2017 в 11:35 4088 0

Кредит ESA

Дрон, защитен срещу сблъсъци, е подложен на изпитание в пещера в Сицилия, като част от програма за обучение на ЕКА, която може да бъде използвана за изследване на Марс.

Европейската космическа агенция използва дрон, който нарочно се блъска в стените на пещери, за да ги картографира, съобщи New Atlas.

Това е тест за бъдещото оборудване на Марс.

Когато хората направят първите си крачки на Марс, те ще искат да тези стъпки да са сигурни.

За да бъде това възможно, Европейската космическа агенция (ЕКА) тества оборудване, техники за обучение и астронавти в пещерните системи тук на земята. Най-новото средство е устойчив на повреди дрон, който един ден може да помогне на марсианските заселници да изследват лавовите тръби на Червената планета като картографира тесните места, които хората не могат да достигнат.

Италианският астронавт Лука Пармитано, който е прекарал шест месеца на борда на Международната космическа станция, пусна дрона миналия уикенд в пещерата La Cucchiara в Сицилия с цел генериране на карта, съобщава Европейската космическа агенция.

С дрон, снабден с топлинна камера е създадена карта на район, който не може да се достигне от хората.

Източник: ESA

Всяка година ЕКА провежда програма, наречена CAVES ("Пещери") – "Cooperative Adventure for Valuing and Exercising human behaviour and performance Skills"(Съвместно приключение за оценяване и упражняване на човешкото поведение и умения за действие)

Според ЕКА изследването на пещери е полезно упражнение за астронавтите, тъй като те ще трябва да се справят в райони с липса на слънчева светлина, както и тесни пространства, защото там ще трябва изцяло да се доверят на своето оборудване. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !