Астронавт засне епично селфи в отражение на космическата станция

Ваня Милева Последна промяна на 05 февруари 2020 в 09:08 3348 0

Астронавтът на НАСА Джесика Мейър наскоро сподели едно от най-симпатичните селфита някога чрез своя акаунт в Twitter.

От септември 2019 г. Мейър става член на екипажа на Международната космическа станция. През януари тя излиза от МКС за космическа разходка и успява да щракне няколко автопортрети  докато плава в открития космос.

Мейър споделя в туита си, че е използвала Nikon D5 с 28-милиметров обектив в защитен калъф, за да заснеме и двете снимки.

Една от снимките е направена в традиционен селфи стил като Мейър насочва камерата директно към своето усмихнато лице, а Земята може да се види в отражението на нейния шлем.

В другата снимка тя показва отражението си като използва един от слънчевите панели на МКС за огледало. Зад Мейър може да се види кривината на Земята.

Мейър не е първият астронавт, направил си космическо селфи - това е Бъз Олдрин, който си прави снимка, докато е извън кораба „Gemini 12“ през 1966 година.

Вече може да са изминали повече от 50 години, откакто Олдрин прави тази емблематична снимка - но все още е трудно да си представим по-лоша настройка за селфи от космоса.

Източник: NASA Astronaut Jessica Meir Took a Space Selfie, Capturing her Reflection in the Space Station, Universe Today

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !