Астрономи откриха голям масив от древни галактики

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 08 август 2019 в 14:55 7253 0

Кредит pixabay

Екип от астрономи от Университета на Токио откриват масив от 39 древни галактики, които може да попълнят познанието ни за всички въпроси от раждането на Вселената, до тъмната материя.

"За пръв път се открива толкова голям брой масивни галактики, образувани през първите два милиарда години от 13,7 милиарда годишната история на Вселената", съобщава ученият Тао Уанг (Tao Wang). "Преди те бяха невидими за нас."

В ново изследване, публикувано в списание Nature, учените обясняват, че тези галактики са останали неоткрити толкова дълго време, защото светлината, която излъчват, е изключително слаба и с големи дължини на вълната, които телескопът Хъбъл не може да отчете. 

Древните галактики сега вече са видими, благодарение на системите Atacama Large Millimeter/submillimeter Array и Very Large Telescope.

Сега, когато знаят за съществуването им, астрономите смятат, че ще могат да попълнят някои липси в познанието за еволюцията на Вселената. Освен това, изследователите предполагат, че могат да получат нови данни за свръхмасивните черни дупки и тъмната материя при бъдещи наблюдения.

"Нямам търпение апарати като космическия телескоп James Webb Space Telescope да ни разкрият от какво всъщност са изградени тези ранни галактики", смята Уанг.

Източник: Futurism - ASTRONOMERS DISCOVER AN ENTIRE POPULATION OF ANCIENT GALAXIES

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !