БАН обявява новата ученическа научна сесия за 2015

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 май 2015 в 10:28 2494 0

За втора година се организира научна сесия на Ученическия институт към Българска академия на науките, който ще даде възможност за изява и развитие на ученици от 8 до 12 клас, които имат желание за изследователска дейност в някоя от областите на науката или нейните приложения.

Всеки участник в УчИ – БАН разработва самостоятелно или в съавторство определена тема. Това става под ръководството на учител, научен работник, университетски преподавател, студент или друг специалист. Получените по време на разработката резултати се оформят в писмен вид като „Проект”. Проектите могат да имат реферативен характер, но по-висока оценка ще се дава при наличието на елементи на оригиналност и творчество. В определен срок проектите се предават в БАН за рецензиране и оценка от специалисти в съответната научна област.

Авторите на най-успешните разработки получават покана да представят проекта си на организирана от БАН Ученическа научна сесия. Те получават и копие от рецензията, за да се съобразят с препоръките на рецензентите при представянето на проекта на сесията. При окончателното класиране на разработките ще се взема предвид като съдържанието на проекта, така и представянето му по време на Ученическата научна сесия. Авторите на най-високо оценените проекти ще получат награди - право да проведат едномесечен стаж (със заплащане) в постоянно научно звено на БАН, където ще могат да ползват библиотека, лаборатория, изчислителни ресурси и др. Авторите на всички допуснати до Ученическата научна сесия проекти ще получат удостоверение за участие в работата на УчИ – БАН през 2015 година.

Документи:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !