БАН подписа Меморандум за разбирателство с Института по селско стопанство и биология в Шанхай

Катя Димитрова Последна промяна на 11 юли 2016 в 09:00 2160 0

Кредит http://www.bas.bg

Главният научен секретар на Българската академия на науките (БАН) проф. Пашева и проф. Жу Пеи, декан на Института по селско стопанство и биология към Университета Жяо Тонг в Шанхай подписаха Меморандум за разбирателство на церемония, която се състоя в Академията на 7 юли 2016 г.

Двете страни, според текста на меморандума, ще обединят своя научен опит и експертни умения като проучат възможността за съвместни изследвания на млечни продукти и други области на селското стопанство, ще насърчават и подкрепят съвместни изследователски проекти.

В областта на научното сътрудничество, членовете на научния и преподавателски състав на всяка от страните, ще се насърчават да формират съвместни изследователски екипи и да кандидатстват за международно финансиране.

Преди подписването на документа, китайската делегация, водена от проф. Ма, почетен председател на Университета Жяо Тонг в Шанхай, проведе среща с ръководството на БАН.

Проф. Пашева запозна гостите със структурата на Академията, нейната история и основните й задачи в сферата на научните изследвания в различните научни Направления. Проф. Ма от своя страна представи основните дейности, които се провеждат в Университета Жяо Тонг в Шанхай.

Основният акцент на срещата беше поставен върху дейността на академичното специализирано звено за традиционни български млечни продукти и възможностите за провеждане на общи изследвания в тази област.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !