Българи създадоха най-голямата онлайн платформа за космически изследвания в Европа (видео)

Йоанна Димитрова Последна промяна на 31 януари 2017 в 14:39 10665 0

Българи създадоха най-голямата онлайн платформа за изучаване на космоса на Стария континент, съобщи БНТ.

Чрез нея хора от всички възрасти, от всяка точка и с всякакво мобилно устройство ще могат изцяло безплатно и на родния си език да се обучават за изследването на вселената и постиженията на човечеството в тази област. Това е адресът й : www.spaceedu.net

Принципът на онлайн академията е следният: избирате една от следните области - космическа наука, роботика и изкуствен интелект, космическа медицина, космически приложения, инженерни науки, които са разпределени на подтеми и има тест след всяка една.

Платформата предлага впечатляващ масив от материал за обучение - 350 лекции или 120 астрономически часа наука от близо 100 от големите световни звезди в изследването на космоса - представители на НАСА, Европейската космическа агенция, руската и японската космически програми, водещи университети, участник в мисията МАРС 500, дори бизнесмени. Лекциите им са записани в България през последните години, специално за създателите на платформата "Space Challenges“.

"Целта ни е ако лекцията е за строенето на ракети, тя да е от човек, който реално участва в разработването на най-новите модели в света, а не някой, които има докторат или научно изследване по темата", казва Райчо Райчев, основател на "Спейс челинджис" .

Но не се заблуждавайте - тук няма да се отегчите, нито ще се откажете, защото е трудно. В момента 520 души са на различни етапи от изучаване на разделите в платформата. 

"Творчески и технологично това е изцяло наш продукт до последния пиксел", както казва Райчо Райчев. Амбицията им е да запалят млади хора, отворени умове, привлечени от космоса, да търсят развитие в науката и технологиите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !