04 юли 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Българка е на финала за световно отличие за иновации в медицината

Може да подкрепите Йорданка Глухчева в онлайн гласуването

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 18 август 2017 в 14:06 571812
Снимка: Junior Chamber International (JCI)

Нашата сънародничка Йорданка Глухчева е сред 20-те избрани за финала на конкурса на Junior Chamber International (JCI) - за най-изявени млади личности в света за 2017 (The Outstanding Young Persons in the World - TOYP).

От днес, 18 август, до 25 август можете да подкрепите българката като натисне бутона „Like“ под снимката й на страницата на JCI.

Тези гласове ще бъдат взети предвид, заедно с гласовете на международното жури, за да се определят 10-те най-изявени млади личности на света за 2017 г.

Те ще бъдат наградени по време на Световния конгрес на JCI 2017 на 9 ноември в Амстердам, Холандия. 

Йорданка Глухчева бе отличена в категория „Иновация в медицината“ в националния кръг на конкурса през месец юни тази година сред 10-те най-изявени млади личности на България за 2017 г. 

Доц. Йорданка Глухчева, заедно с екипа си разработва и усъвършенства експериментални модели за in vivo третиране (орално или подкожно) с цел изясняване влиянието на различни метални соли върху механизмите на хемопоезата и тяхното биоакумулиране в различни органи. Иновативните резултати могат да послужат за подобряване стратегиите за допустимите концентрации метални соли в храни, напитки, козметика, и др. с цел повишаване качеството на живот и подобряване здравния статус на населението.

С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и много други световни величия. Сред тях вече се нареждат и първите отличени от България.


rumcho1
Рейтинг : 8006
25.08 2017 в 23:52 2
+ 1
- 0
Браво, Данче! Желая ти от сърце много успех и само положителни резултатите. Горда съм, че съм била част от екипа ти!
+ 57
- 0
Браво Данче,гордея се че си сред най-изявените млади откриватели и ти желая спечелване на тази престижна награда.Успех!И напред!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.