Българските учени вече имат достъп до научната информация на Elsevier

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 август 2016 в 16:28 5299 0

В резултат на интензивни преговори между Министерството на образованието и науката и научното издателство Elsevier, на 25 август 2016 г. достъпът на българските научни организации и висши училища до научните платформи ScienceDirect и SCOPUS е възстановен, се съобщава на сайта на институцията.

"Междувременно в МОН се подготвя решение, основано на задълбочен анализ, за обхвата на абонамента за електронни научни публикации за оставащите месеци на 2016 г.", пише в прессъобщението на МОН.

Министерството препоръчва за успешно използване на платформите ScienceDirect и SCOPUS потребителите да изчистят историята на данни от настройките на използвания интернет браузър или да използват алтернативен браузър.

На 15 август бе прекратен достъпа на българската академична общност до световните научни ресурси и информация за базите данни на издателство Elsevier - Science Direct и Scopus. Преди около две седмици получихме отговор от министерството, че "МОН извършва проучвания и търси най-добрите условия за встъпване в преговори за осигуряване на абонаменти и за 2016 година".

Радваме се, че неудобната ситуация бе разрешена успешно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !