Белгийски архитект с проект за красив подводен град (снимки)

Наука OFFNews Последна промяна на 28 декември 2015 в 12:18 10581 1

Белгийският архитект Винсент Галебу (Vincent Callebaut) е разработил проект за град от футуристични подводни сгради, съобщава списанието dezeen.

Нещо повече - този проект е и екологичен - въпросните сгради ще бъдат 3D-принтирани, а материалът за изработката им ще е рециклирана пластмаса. Сградите ще достигат до един километър дълбочина.

Проектът, озаглавен "Aequorea", е описван от създателя си като "океаностъргач 3D-принтиран от боклука на седемте континента".

Концепцията има за цел да привлече вниманието към намаляващите природни ресурси на сушата и нуждата от разчистване на "отвратителната супа от боклук на петролна основа", причинен от изхвърлянето на пластмаси в океана.

Както знаем, населението на планетата расте и това поставя въпроса за осигуряването на жилища и препитание на хората. Мегаполисите няма как да се разрастват до безкрайност и въпросния проект може да помогне за решаването на проблема с пренаселването. Един градски комплекс Aequorea може да побере около 20 хил. човека. Диаметърът на всяка жилищна сграда е 500 метра. Освен това водният град може да предложи и високо ниво на комфорт за живеене.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2015 в 21:46

Super! Започвам да се навивам да се заселя там!
Дано Боко и останалата ДС-паплач да не научат за проекта!