Bell Helicopter показа необичайно въздушно такси (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 09 януари 2019 в 00:00 2774 0

Nexus / Bell Helicopter

Американският производител на самолети Bell Helicopter показа концепцията за самолет с вертикално излитане и кацане, който има шест електрически вентилатора.

Бъдещето на градския транспорт все повече се свързва с въздушния транспорт. Използването на малки самолети в града ще намали натоварването на пътищата, което на теория ще намали броя на задръстванията и катастрофите. Но въздушният транспорт има един съществен недостатък - цената му. За този проблем се търси решение в ​​новите технологии.

Една от интересните разработки в тази област е новата концепция за въздушното такси от американския производител на самолети Bell Helicopter,  показана на изложението за електроника CES 2019, което се провежда в момента в Лас Вегас и се очаква да може да превозва до четири пътника. Апаратът ще се пилотира от един човек, ще има батерия и газов турбинен двигател от компанията Safran.

Nexus / Bell Helicopter

Nexus ще бъде оборудван с шест въртящи се електрически вентилатора, монтирани по периметъра на корпуса. С тяхна помощ  апаратът ще може да се издига във въздуха от обикновена хеликоптерна площадка. Двигателите ще се накланят след излитане. Според плановете на Bell Helicopter, в самолетния режим  може да достига скорост до 240 км/ч. Обхватът на полета на апарата ще е над 200 километра, а товароподемността му ще бъде 2.7 тона. Приблизителната дата за началото на експлоатацията му е около 2025 г.

Nexus / Bell Helicopter

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !