Безпилотни самолети ще летят из Софийския университет

Наука OFFNews Последна промяна на 01 юни 2017 в 09:47 2673 0

На 2 юни Софийският университет ще подслони под покрива си безпилотна летателна техника. Проявата е част от първия в България Научно-индустриален форум, посветен на последните постижения и възможности за приложение на безпилотни летателни системи в различни области от живота и икономиката.

Целта на форума е да стартира дискусия и обмяна на опит в сферата на безпилотните летателни системи и приложенията им за решаване на конкретни практически задачи. На събитието ще присъстват представители на държавни институции, учебни и научни организации, както и на водещи фирми в областта.

Използването на безпилотни летателни системи е не само научна, фирмена или административна задача. Често се налага съвместна работа на различни институции и организации. Отчитайки, че в България практически липсва опит за съвместна работа по толкова голям обхват от проблеми, организаторите на форума полагат началото на ежегодни срещи на потребителите на безпилотни летателни системи, държавните и образователните институции, производителите на технологични решения на безпилотни летателни системи и компаниите, предлагащи подобни услуги, за да се представят и обсъждат техните постижения, решения и приложения в практиката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !