Бяла светлина над Северозападен Китай - НЛО или кемтрейс? (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 октомври 2018 в 10:57 6294 0

НЛО над Китай. Скрийншот от видеото.

Миналия четвъртък, 11 октомври, китайското небе бе озарено от ярка бяла светлина.

Тъй като не се поддаваше пряко на идентифициране, така или иначе, трябва да се нарече неидентифициран летящ обект или накратко НЛО.

Много жители в Северозападен Китай, провинциите Шаанси и Вътрешна Монголия и дори столицата Пекин записаха явлението с камери и фотоапарати.

Серията от объркващи видеоклипове бе публикувана в китайския сайт за видеосподеляне Weibo. Потребителите на мрежата  описваха двуминутния феномен като ярки бели лъчи, оформени като "масивна опашка" или "изкуствена светлина", идваща от облаците и бавно движеща се в небето.

Мнозина предположиха, че ефектът е от старта на Союз MS-10 по-рано същия ден.

Но въпреки че това изстрелване бе прекратено, времето не отговаря на появата на бялата светлина. Завръщането на ракетата "Союз" се случи по китайско време около пет и половина следобед, а наблюденията на НЛО са направени около седем вечерта.

Редакторът на военни списания и блогър, наречен Weaponmagazine-Xiaoning, заяви, че кадрите може да са от китайски военен тест на строго секретен свръхзвуков самолет DF-ZF. Хиперзвуковият апартат е известен на Пентагона като WU-14.

Но китайските власти все още не са потвърдили да са провеждани тестове.

Водещият експерт по НЛО Найджъл Уотсън (Nigel Watson) заяви пред MailOnline, че кадрите изглеждат като следите на ракетен двигател, подобни на тези, наблюдавани след старта на ракетата на SpaceX Falcon 9.

"И в двата случая това са нощни изстрелвания, където изпусканите газове на ракетата изглеждат много зрелищно и могат лесно да накарат хората да мислят, че това е НЛО", посочва Уотсън.  

Преди подобен феномен бе наблюдаван в Пекин през април, когато в нощното небе е забелязан странен лъч светлина, обяснен от Китайската академия на науките като следа от кондензирана вода от старта на сателита Тайюан. Явлението е определено като познатото на феновете на конспирациите "кемтрейлс".

Следите над Китай много напомнят от тези на Falcon 9 над Калифорния (на снимката).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !