Бирата се превърна в тор и биогаз заради COVID-19

Коронавирусът и карантината принудиха пивоварите да търсят начини как да използват непродадената напитка

Ваня Милева Последна промяна на 25 юни 2020 в 12:00 3406 0

Кредит Pxhere

След избухването на пандемията и карантината заради коронавируса в Ирландия, компанията "Гинес" (Guinness) бе принудена да намали работата си за първи път от 1916 г. насам. Компанията намали производството на напитката до минимални количества, необходими за поддържането на работоспособността на оборудването. И вече произведената бира трябваше да бъде изхвърлена.

Милионите литри силна бира и ел с марка "Гинес", които не успяха да се продадат, взети от затворените пъбове и барове, компанията ги превърна в тор и биогаз.

Пивоварите направиха тази стъпка, за да подкрепят едновременно своите клиенти, които иначе би трябвало сами да търсят възможности да утилизират бирата, а и за да направят нещо полезно.

„За нас това беше трудно решение, но беше необходимо да се действа така. Изпратихме по-голямата част от бирата и ела във ферми, където се отглеждат върби и смърч - където напитката бе използвана като тор. Част от бирата беше превърната в компост, а останалите напитки бяха дадени за преработка в биогаз“, заяви пред The Independent производственият директор  на "Гинес" Айдан Кроу.

Представителят на пивоварната компания подчерта, че ако трябва да изчисли цената на рециклираните напитки, няма да може да сдържи сълзите си. Освен това не всички клиенти са върнали бирата, така че броят на бъчвите и кеговете може да достигне стотици хилядис.

Компанията Diageo, която е собственик на марката Guinness, създаде благотворителната организация „Raising the Bar“ и отпусна 100 милиона долара за прилагането на новите мерки за хигиена и безопасност в условията на пандемията COVID-19.

Ирландското правителство заявява, че закритите пространства на кръчмите и баровете могат да се отворят от 3 юли.

Визирайки към новите условия, г-н Кроу заяви, че "Гинес" трябва да бъде „подготвен за различни евентуални ситуации“ с облекчаването на блокирането.

Източник: GUINNESS USING LEFTOVER BEER FROM CLOSED PUBS TO FERTILISE CHRISTMAS TREES DURING LOCKDOWN, The Independent

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !