Битка с неочакван край: Жаба vs. леопард (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 25 май 2020 в 10:12 10184 0

Африканска жаба бик. Кредит: Рinterest

Изходът на битката между леопард и жаба изглежда предизвестен, но в Twitter се появи видеоклип, показващ, че понякога късметът е в полза на Давид вместо на Голиат.

Кадрите, публикувани от служителя на Индийската служба за горите Сузанта Нанда, показват как леопард се приближа до земноводно, напомнящо жаба бик, въпреки че не е напълно ясно. Един потребител на Twitter се опита да обясни нервността на леопарда с това, че осъзнава, че плячката му е „отровна жаба”, която „произвежда с кожата си токсични секрети”, а леопардът трябва „да се е оттеглил назад, след като е разбрал каква заплаха представлява жабата”. Но друг потребител на Twitter скоро посочва, отровни жаби се срещат в Централна и Южна Америка, където леопарди няма, а също така не изглеждат като земноводното във видеото.

Туитът не посочва точното местоположение на видеото, което означава, че битката може да се е състояла в зоологическа градина, което разширява възможността за видовете жаби, достъпни за любопитния леопард. В дивата природа леопардите имат широк ареал в цяла Африка и части от Азия, така че, предвид външния вид на жабата, най-вероятно това е африканска жаба бик (Pyxicephalus adspersus).

В началото на клипа се вижда, че леопардът многократно удря с лапа жабата, която не се отказва без бой, агресивно настъпвайки с отворена уста към едрата котка.

В публикацията Сузанта пише: „Времената се променят ..... Невероятна битка между жаба и леопард. И вижте кой печели. “

Донякъде обезкуражен от дързостта на противника си, леопардът се отдръпва, оставяйки победилата го жаба да тържествува.

Леопардът изглежда млад, което може би е причината да се плаши толкова лесно и не е необичайно големите котки да играят с плячката си, а не да я убиват.

Дали леопардът е бил изгонен от страховития вид на жабата или просто не му се е ядяла мокра жаба, не е ясно, но със сигурност може да се каже, че жабата е герой.

Източник: Battle Between A Frog And A Leopard Has An Unexpected Ending, IFLScience

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !