Blue Origin планира пилотирани полети в космоса до 2017 г.

Наука OFFNews Последна промяна на 10 март 2016 в 14:40 2603 0

Основателят на космическата компания Blue Origin и на сайта за електронна търговия Amazon Джеф Безос съобщи, че Blue Origin планира да започне космически полети с хора следващата година. Това е същата година, която си е поставил като цел неговият основен конкурент - шефът на Tesla, Space X и Hyperloop Илон Мъск.

Новината идва на фона на миналогодишните успехи на Blue Origin да изпрати ракета в космоса и безопасно да я върне обратно на Земята.

Все още обаче нито една частна космическа компания не е успяла да изпрати хора в космоса, затова е логично, че двете компании (Blue Origin и Space X) взаимно следят ходовете си и се надпреварват коя ще има честта да е първа.

Както коментира изданието iflscience обаче, Blue Origin е пословично потайна относно своите планове, затова новината, че планира да изпрати хора извън атмосферата още догодина, идва малко изневиделица.

"Ние най-вероятно ще направим тестови пилотирани полети през 2017 г. и, ако те са успешни, си представям извеждането на астронавти през 2018", е казал Безос пред Ройтерс.

Все още няма детайли колко ще струват билетите за космическо пътуване, но може да се направи сравнение с космическата на Ричард Брансън - Virgin Galactic. Тя иска по $250 хил. за кратко извеждане на хора в космоса.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !