Boeing планира пътнически космически полети

Компанията разкри плановете си за бъдещето на събитие, посветено на нейната 100 годишнина

Александър Александров Последна промяна на 25 юли 2016 в 09:34 2715 0

Завръщането на свръхзвуковите граждански полети, както и стартирането на пътнически космически полети са сред бъдещите планове на американския отбранителен и авиационен гигант Boeing. Това съобщиха от ръководството на компанията по време на събитие, посветено на нейната 100 годишнина.

Амбициозните планове бяха споделени лично от главният изпълнителен директор на корпорацията Денис Мюленбърг. Той все пак посочи, че пътническите полети в космоса вероятно ще бъдат осъществени след десетилетия, но добави, че те са в плановете на Boeing и когато станат реалност, компанията вероятно ще бъде сред лидерите в този сегмент.

Завръщането на свръхзвуковите пътнически авиолинии също беше коментирано от мениджъра, според когото Boeing взима много по-дисциплинирани решения за бъдещето си и би могла да избегне грешките на Concorde.

Припомняме, че британско – френската Concorde беше единствената компания, предлагала до сега пътнически полети със скорост, по-бърза от звука. Тя обаче фалира през 2003 г., поради значително намалелия пътникопоток, след като през лятото на 2000 г. един от самолетите й катастрофира и всички пътници и членове на екипажа загинаха.

Припомняме, че Airbus също вече анонсира плановете си за възстановяване на свръхзвуковите граждански полети. Сред проблемите на този тип въздушен транспорт обаче е и много по-високата степен на замърсяване на околната среда.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !