Ботаническата градина при БАН с експозиции: „Растения и зодии” и „Тикви“

Наука ОFFNews Последна промяна на 16 октомври 2015 в 14:39 4726 0

От 17 до 24 октомври 2015 г., всеки ден от 10 до 17 часа, в Ботаническата градина при БАН можете да разгледате тематичните експозиции: „Растения и зодии” и „Тикви“.

"От древността хората търсят връзка между времето на раждане и характера и съдбата на човека. Право на всеки е да вярва или не в зодиакалната предопределеност. Ние ви даваме възможност да видите с кои растения е свързан зодиакалният ви знак. Може да потърсите и да се запознаете и с дървото, с което ви свързва келтско-ирландския хороскоп. Очаква ви и есенно разнообразие от тикви, познати и обичани в цял свят." се съобщава на фейсбук страницата на градината.

Всеки ден от 10 до 17 часа в Ботаническата градина на БАН ще може да се запознаете с част от растителността на тропическите гори, да се потопите сред удивителното разнообразие от причудливи сухолюбиви растения, идващи от пустините на Африка и Америка.

Може да видите великолепните цикасови растения, достигнали до нас още от ерата на динозаврите; красивата Стрелиция, наричана „райска птица“, най-дребният представител от семейството на Цитрусите – ароматната екзотична мурая.

Murraya paniculata

А при слънчево време може да се разходите из откритите площи на градината и да разгледате видове от Дендрологичната колекция.


Любители и ценители могат да си закупят малки растения от над 500 вида, размножени и отгледани от специалистите на градината, на приемливи цени. Сред тях са сукуленти, бегонии, мурая, кафе, мирта, гинко, бреза, глициния. Растения, свързвани с зодиакалните знаци, могат да са забавен подарък за вашите близки и приятели.


Телефон за справки и информация: 02 967 11 05
Разположение и транспорт:
Градината се намира в подножието на Витоша, над Околовръстния път между бул. “България” и бул. “Черни връх” (Драгалевско шосе).
Авт. № 111, посока Люлин-Младост, спирка Ботаническа градина;
Авт. № 111, посока Младост-Люлин, спирка Разклона за Драгалевци
Авт. № 64 - спирка Киноцентъра;

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !