Часът на Земята прераства в Месец на Земята, посветен на мечките

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 март 2021 в 00:00 3756 0

Часът на Земята е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя. Тази пролет събитието, организирано от международната природозащитна организация WWF, ще се състои за 14-а поредна година.

По традиция в последната събота на месец март (27.03.) между 20:30 и 21:30 ч. милиони хора от цял свят символично ще изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради ще притъмнят фасадите си като призив да се замислим за едно по-устойчиво развитие на човечеството.

"С всеки изминал ден ние, хората, губим по малко от връзката си с природата. Поставяме в опасност равновесието, което поддържа живота и здравето на нашата планета и всички живи същества, които я населяват. През изминалата година станахме свидетели на безпрецедентни природни катаклизми не само по света, но и тук у нас, в България. Пожари, суша, наводнения, епидемия.

Никога не е било по-ясно, че нашето бъдеще е неразривно свързано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми. Независимо дали са далеч от нас – на другия край на света – или в съседство с домовете ни.

Това, което причиняваме на природата, причиняваме на себе си. И на поколенията след нас. А цената е толкова висока, че понякога ни е трудно дори да я осъзнаем. Усещаме я едва когато ни засегне лично, но тогава вече може да е твърде късно", пише WWF България в обръщението си по случай "Часът на Земята".

Тази година WWF България фокусира внимание на обществеността към грижата за опазването на мечките.

WWF България обявява начало на Месец на Земята в подкрепа на малките новородени мечета и призовава всеки да стане "закрилник на мечките в България" като дари тук:

Бъди закрилник на мечките

В Месеца на Земята ще има и пролетен подарък за всеки закрилник на мечка, чието дарение достигне минимум 70 лв. – уникалното плюшено мече на WWF. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !