Д-р Петър Ефтимов разказва: Приказки за еволюцията

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 май 2018 в 00:24 3875 0

За всички, които обичат приказките и науката - малки и големи - д-р Петър Ефтимов ще ви разкаже и отговори на вашите въпроси по време на презентацията си на тема: "Приказки за еволюцията" или "Защо можем да говорим?"

На 6 юни, в сряда от 18:15 часа в бар "Абордаж" ул. Веслец 22, в София, Петър Ефтимов ще обясни как работи еволюцията.

Разказвачът на научни приказки е едновременно ветеринарен лекар, молекулярен биолог, доктор по молекулярна биология, доктор по Молекулярна биология, асистент в катедра "Цитология, хистология и ембриология" и победител в състезанието за млади презентатори на наука FameLab за 2016-та година.

Събитието е достъпно за всеки, който желае да го посети и поради доброволните намерения на организаторите, заведението и лекторите е напълно безплатно.

Необходимо е обаче да си вземете безплатен билет от линка до 18:00 часа в деня на събитието, за да имате запазено място. 

Събитието се организира от Докторантски чай, Физически факултет.

Може да следите за повече информация фейсбук страницата на събитието

Информация за Докторантски чай, Физически факултет:

Събитието "Докторантски чай" е с научно-популярен и социален характер.

През 2013 година Физически факултет СУ "Св. Климент Охридски" печели проект за подпомагане на докторанти, като част от него е било да презентират едни да други разработките си, с цел подобряване на ораторските умения преди защити, атестации, конференции и други. Тогава събитието се е провеждало само в рамките на Физическият факултет, а поради неформалната среда докторантите помежду си наричат тези презентации "Докторантски чай".

В края на 2015г. проектът изтича и в началото на 2016г. се взима решение Чая да стане отворен за останалите факултети и традицията да се запази.

Интереса на външните хора се оказва голям, а университетът разбира се, не е място за външни лица. Така Докторантският чай продължава дейността си в заведението Абордаж от есента на 2017г. Формата се запазва - всяка седмица един лектор, компетентен по даден въпрос, изнася презентация в рамките на 15-20 минути, след което следва дискусия, в която всеки спокойно може да намери отговори по даден проблем и съмишленици.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !