Дългият път към звездите: интерактивна мултимедийна пърформанс-лекция

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 15 май 2019 в 10:49 1446 0

Популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световни лидери. Президентските избори предстоят. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е основният претендент. Срещу него е Денеш Наги, водещият на предаването, чийто пиперлив език не се страхува от нищо. Изненадващо разкритие ще бъде направено в ефир.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ е интерактивна лекция, която с чувство за хумор ни запознава с последните научни теории за произхода на Слънчевата система и на живота. По находчив и достъпен начин тя ще ни въведе в космическата наука и ще постави важни въпроси за непосредственото бъдеще на човечеството.

Екипът зад проекта - Андреа Брунело, режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre - Италия, д-р Владимир Божилов от Катедра "Астрономия" към СУ и Димитър Узунов, режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi - Париж и Арте Урбана Колектив - София, създават цветен коктейл от наука, театър и пърформанс.

Режисьор: Андреа Брунело
Текст: д-р Владимир Божилов, Димитър Узунов, Андреа Брунело
Изпълнители: Димитър Узунов, д-р Владимир Божилов
Видео: Никола Налбантов
Музика и звук: Алексей Николов
Визуална идентичност: Елена Гамалова
Глас зад кадър: Тимъти Лоун
Асистент: Александрина Джасем

Събитието ще се проведе на 15.05.2019г. във Френски институт, пл. Славейков №3, София и на 17.05.2019г. в Limacon Event Center, бул. Марица 154 А, Пловдив

БИЛЕТИ: предварителна онлайн продажба за София и Пловдив и при наличие преди самото събитие на място.

Събитието ще се проведе на 15.05.2019г. във Френски институт, пл. Славейков №3, София и на 17.05.2019г. в Limacon Event Center, бул. Марица 154 А, Пловдив

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. Реализира се с финансовата подкрепа на "Културна програма за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г." на Национален фонд "Култура. Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична община.

Повече актуална информация за събитията можете да откриете на Facebook страницата Дългият път към звездите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !