20 февруари 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Дали неверниците са и лоши служители?

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 01 август 2019 в 00:4310601
Снимка: pixabay

Хората, които изневеряват на партньорите си, имат по-голяма склонност да проявяват лошо поведение на работното си място, според ново изследване на Тексаския университет в Остин, публикувано в списанието Proceedings of the National Academy of Sciences.

Учените изследват полицейски записи, финансови консултанти, престъпници с бели якички и ръководители на високи постове, използвали уебсайт за изневери. Сайтът Ashley Madison, работещ със слогана "Животът е кратък. Започнете афера", се рекламира като сайт за запознанства за женени хора, които искат "дискретни срещи". Въпреки обещанията за дискретност, данните на сайта са изтекли след хак пред 2015 г., засягащ 36 милиона потребители. 

Изследването, проведено от Джон М. Грифин (John M. Griffin) и Самюел Крюгер (Samuel Kruger) от финансовия факултет на Тексаския университет и Гонсало Матурана (Gonzalo Maturana) от Университета Емъри, откриват, че потребителите от професионалните среди, които те изследват, имат два пъти по-голяма склонност да създават проблеми в службата.

"Това е първото изследване, което разглежда дали има корелация между невярността в личния живот и професионалното поведение", съобщава Крюгер. "Открихме силна корелация, която ни казва, че изневерите носят информация за очакваното професионално поведение."

Учените изследват четири групи от общо 11 235 души, използвайки данни от полицейските архиви, от финансови съветници, от защитници по случаи с професионални злоупотреби и данни за изпълнителни директори на компании. 

Изследователите съотнасят проблемни служители с такива, които не създават проблеми, като ги разпределят по сходна възраст, пол и опит. След това проучват широка гама професионални и културни параметри и откриват, че хората, създавали служебни проблеми, имат по-голяма склонност да използват сайта за изневери.   

Тези резултати предполагат наличието на силна връзка между действията на хората в личния и професионалния живот и поддържа идеята, че ограничаването на връзките на работното място ще намали и неправомерните професионални дейности и ще подобри трудовата дисциплина. 

"Резултатите ни показват, че поведението в личния живот корелира с това в професионалния", обобщава Крюгер. "Елиминирането на сексуалните връзки на работното място ще донесе полза и за по-висока работна етика като цяло."

Източник: Phys.org - Marital infidelity and professional misconduct linked, study shows


Препоръчани материали
zuljin
Рейтинг : 2806
03.08 2019 в 14:44 1
+ 0
- 1
Тия са абсолютно неадекватни... На светлинни години са и от топлата вода още.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.