24 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Дебат на тема "Утре всички ние безсмъртни?" във Френския институт в София

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 10 февруари 2016 в 12:30 25970
Лионел Ростен (Lionel Rostaing) учен-нефролог ще участва в дискусия на тема "Утре всички ние безсмъртни" във Френския институт в София на 15 февруари (понеделник) от 18:30

15 февруари 2016 (понеделник)
18.30 – 20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000
Вход свободен, симултанен превод френски / български

Срещите на бъдещето

с Лионел Ростен

Утре всички ние безсмъртни?

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Утре всички ние безсмъртни?“, ще се проведе на 15 февруари (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Д-р Лионел Ростен, нефролог, и д-р Савина Хаджидекова, генетик, ще обсъдят предизвикателствата и последствията, свързани с прогреса на медицинската наука, по- специално в областта на репродуктивните технологии и трансплантацията на органи.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Лионел Ростен и Савина Хаджидекова ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

Лионел Ростен е нефролог. Той е твърд привърженик на трансплантацията на органи като алтернатива на продължителното медикаментозно лечение. Ръководи отдел по нефрология и трансплантация на органи към болничния университетски център в Тулуза, който е главният център за бъбречна трансплантация във Савина Хаджидекова е генетик. Преподава генетика в Медицинския университет - София и работи в МБАЛ „Надежда“, център за репродуктивно здраве, София.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.