Discovery Science отбелязва Световния ден на науката 10 ноември с международно научно състезание

Каналът, посветен на науката, ще изненада зрителите и с новата поредица „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ и неизлъчвани епизоди на „Какво може да се обърка?“

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 ноември 2015 в 06:40 2669 0

Discovery Science, домът на винаги жадните за знания и единствената глобална мрежа, изцяло отдадена на чудесата на науката, с гордост обявява подкрепата си на Световния ден на науката за поредна година. Инициативата на ЮНЕСКО ще се проведе на 10-и ноември, за да повиши информираността за ползите на науката навсякъде по света.

За да отпразнува Световния ден на науката през 2015 г. в Европа, Близкия Изток и Африка, мрежата си партнира с популярни YouTube блогъри в областта на науката, инженерството и игрите - “Shed Science”, Колин Фърз и Хари Роуейтошоу. YouTube звездите ще представят серия от забавни интерактивни експерименти, за да покажат как науката е тясно свързана с живота на всички ни, дори и да не си даваме сметка всеки ден за това.

Колин Фърз ще демонстрира най-бързия начин за правене на чай с помощта на научните си познания. Той ще се опита да накара водата да заври само за 50 секунди. Това ще е опит да подобри средното време за завиране, което отнема на каната 1 минута и 19 секунди, както и собствения си предишен рекорд от 1 минута и 11 секунди. Колин ще работи с термитна кана, на която е монтиран специален патрон, пълен с термит – комбинация от алуминиева пудра и железен оксид. Щом се напълни с вода, областта на патрона на каната се запалва с фойерверк, за да започне процесът на нагряване и зрителите да видят уникалния начин за завиране на водата. Дали той ще победи в предизвикателството за време и ще влезе в историята?

Тези уникални експерименти могат да бъдат видени на страниците на Discovery Science Европа, Близкия Изток и Африка във Facebook и YouTube - YourDiscoveryScience, и ще насърчат зрителите да споделят своите научни опити чрез европейското състезание на Discovery Science. Всеки участник ще има шанс да спечели хавърборд. Състезанието ще продължи до края на месец ноември и ще бъде отбелязано с хаштага #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС.

За да даде старт на празненството, в седмицата преди Световния ден на науката (от 2 до 9 ноември), Discovery Science ще излъчи тематични маратони на най-ключовите си предавания и тематики, сред които - наука за храната; наука за духа и тялото; популярна наука; „Неразкритите досиета на НАСА“; екстремни метеорологични условия; Космосът и „В търсене на извънземни“.

На Световния ден на науката на 10-и ноември, зрителите ще имат възможността да гледат най-добрите предавания от всички жанрове, включително 2 специални премиери:

„Не можеш да докоснеш лакътя си с език“

Поредицата с водещ Тони Гонзалез, бивша звезда на NFL, ще демонстрира колко впечатляващо може да бъде човешкото тяло понякога. Предаването обхваща теми като това как може да се върви по огън, елиминиране на рефлекса за повръщане, координиране и изостряне на сетивата, оцеляване в застрашаващи живота ситуации и в общи линии, как тялото реагира във всички ситуации. Поредицата „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ ще се излъчи на 10-и ноември, от 22:00 ч., по Discovery Science.

„Какво може да се обърка?“

Във всеки епизод Кевин и Грант обсъждат ново видео с велик план, който се е объркал. Първо анализират видеото от всеки възможен ъгъл. След това всичко се решава от тяхното топ секретно съоръжение за изследване, с което експериментират и обмислят как всичко да протече, както е било замислено. „Какво може да се обърка?“ се завръща с нови епизоди на 10-и ноември, от 22:50 ч., по Discovery Science.

Колин Фърз, YouTube влогър и британски изобретател, коментира: „Discovery Science празнува отново Световния ден на науката и тази година ще покажа на зрителите някои вълнуващи инженерни експерименти и трикове, които правя под градинския ми навес. Ще представя как си правя чаша чай за по-малко от 60 секунди. Надявам се да развълнувам и да вдъхновя зрителите да се включат в кампанията #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС и да докажа колко достъпна е науката за всеки, навсякъде по света.”.

„Миналата година се присъединихме към ЮНЕСКО, за да отпразнуваме Световния ден на науката за пръв път и това беше изключително добре прието от нашите зрители, фенове в дигиталните мрежи и партньори. Това бе причината да не се замисляме дали да се включим отново. Discovery Science ще отпразнува науката като част от всекидневието ни и ще я приближи до зрителите, а на Световния ден на науката ще поканим нашите зрители и последователи да се включват в най-големия празник на науката за цялата година.“, добавя Юней Айпарагиър, директор “Passion Brands”, Discovery Networks CEEMEA.

За Световния ден на науката:

Световният ден на науката (за мир и развитие) се провежда всяка година на 10-и ноември, за да популяризира ползите от развитието на науката. След Световната научна конференция през 2001 г., ЮНЕСКО започва честването на Световния ден на науката като прокламация на обща конференция. Денят за пръв път се чества през 2002 г. и от тогава се провежда всяка година на 10-и ноември.

За Discovery Networks (CEEMEA):

Дискавъри Нетуъркс Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част от Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), медийната компания номер едно в света, оперираща в платената телевизия, достигайки до общо над 2,7 милиарда абонати в 220 държави. Дискавъри Нетуъркс CEEMEA дава възможност на хората да изследват света и да задоволят любопитството си чрез 12 канала, като някои от тях са Discovery Channel, TLC, ID Xtra, ID и Animal Planet; успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние излъчваме програмите си на 19 езика, гледани от 261 милиона абонати в 105 страни на три континента

За Discovery Science:

Discovery Science е единственият световен телевизионен канал, посветен на загадките на чудесата в науката. Той е дом на мислещия провокатор, хората, които не се страхуват да задават въпроси като „как” и „за не”. Каналът е игрално поле за дръзките умове, включвайки програми, които достигат отвъд въображението и изследват неизвестното. Воден от любопитство, Discovery Science търси иновациите в мистериозните нови светове, както и в галактиката ни, почитайки науката като част от ежедневието на хората. Каналът започва излъчване през 1996 г. в САЩ и днес е достъпен в 76 млн. домакинства в САЩ и в 69 млн. домакинства по света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !