Днес започва научно-образователен фестивал в НДК

Ваня Милева Последна промяна на 25 януари 2020 в 08:49 2082 0

Днес ще се проведе първият по рода си научно-образователен фестивал в Национален дворец на културата, организиран от "Апетит за образование чрез практика.

Проектът стартира 2020 г. с организирането на Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение", който ще се проведе от 25-ти до 26-ти януари в НДК, етаж 3, център. Събитието има за цел да представи моста между образование, наука, бизес и иновации и тяхното взаимодействие.

Науката е необятна материя, затова и различни, учени и преподаватели ще представят зрелищни експерименти от областта на физика, химия, биология, география, информатика. От това да създадете кристал на място, за който в реалния свят отнема милиони години, през това да видите клетките през микроскоп, да извлечете ДНК от различни плодове, както и да разбиете светлината до различните й спектри, всеки посетил фестивала ще може да си обясни света една идея по-добре. Намереното поколение е мястото, което събира Наука, Образование и Практика, най-активните преподаватели в България, които ще ви запознаят с техните методи на преподаване, благодарение на които вдъхновяват своите ученици да се реализират и постигат успехи по цял свят. Нашите "златни" олимпийци - децата, които са сред най-добрите в света по природни науки, също ще бъдат на място, като активно ще демонстрират различни експерименти по физика, химия, биология, астрофизика и астрономия.

"Намереното поколение" ще се проведе в три модула - практически, лекционен и модул за национално обсъждане на иновации и споделяне на добри практики в образованието и науката. Кратката статистика сама говори за мащаба на изложението: Над 70+ участници от цялата страна ще се включат, 20 училища ще посетят фестивала заедно със своя клас, учител или директор, 100 доброволци ще бъдат активни комуникатори и добротворители за участници, гости и изложители, над 20 гост-лектори/панелисти ще разкажат вдъхновяващи истории и ще споделят ценен опит. Екипът ни е поканил хора като Теодосий Теодосиев, Никола Каравасилев, Светлин Наков, Matt Larsen Daw, доц. Евгени Овчаров, Явор Денчев, Мариела Станчева, Магданела Делинишева и много други. Към фестивала, за втора поредна година се провежда и Национален творчески конкурс "Крадец на мечти" като ученици от 1-12 клас, включително, имат възможността да изпращат своите творби и произведения. Наградите за конкурса се осигуряват от наши партньори като Сладкарници "Неделя", Faber Castell и Дирекция "Спорт и младежки дейности" към Столична община. Освен това 10 ученици, които са и участници в практическия модул, ще имат възможността да спечелят платен летен стаж, предоставен от една от най-големите HR компании в страната, CTeam.

Официални гости на събитието са комисар Мария Габриел, както и заместник министър на образованието и науката инж.Таня Михайлова.

Програма:

25-ти януари│събота│10:00-18:00 часа│етаж 3|център|етаж 5|зала 8|Официално откриване за външна публика. Първи ден от програмата и провеждане на практически и лекционен модул.

26-ти януари│неделя│09:00-12:00 часа│етаж 3|център|етаж 5|зала 8|Втори ден от програмата. Провеждане на практически и лекционен модул.

26-ти януари│неделя│13:00-16:00 часа│ етаж 5│зала8│Модул за национално обсъждане на иновации в образованието и науката. Модулът е отворен за участници, гости и педагози, хора от бизнес и предприемаческите среди. Формата на модула е кръгла маса с протоколчик и модератор.

Допълнителна информация - на официалната facebook страница на Сдружението: "Апетит за образование чрез практика".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !