05 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

"Докторантски чай" ви кани на "Разказване на истории"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 04 юли 2018 в 00:00 15790

"Storytelling/Разказване на истории: моята, твоята и нашата" е темата на дискусия и уъркшоп, организирани от Докторантски чай, Физически факултет.

Събитието ще се води от Албена Варсано и ще се проведе в спяда, 4 юли от 19:30 часа в бар Барабар.

Албена Варсано е сертифициран обучител в „Институт ОХ карти – България“. Като докторант в СУ „Св. Климент Охридски“ изследва детската литература в психоаналитична перспектива.

В продължение на 10 години работи по международни проекти, посветени на околната среда и човека, отвели я до Германия, Франция, ЮАР, Нигер и Мароко. Част е от екипа на WAT-A-Game и Coo-PLANET, работещи по разработването на настолни ролеви игри за разпределяне и управление на ресурси.

От времето, когато сме живяли в малки племенни общности, разказването на истории е станало част от развитието на човечеството – така се е предавало знанието, свързвали сме се с групата. Разказването и писането на истории и до днес са чудесен начин да провокираме творчеството и креативността си, да упражняваме уменията си в група – с приятелите, със семейството, с колегите.

В тази среща ще се покаже как разказването на истории освен забавление, може да подпомогне нашата себерефлексия, способността ни за свързване с другите, да развихрим въображението си. Ще поговорим за това как storytelling-ът може да бъде полезен в работата ви.

Ще се разказват истории с помощта на картите от семейството OH: Saga, Mythos, 1001, Shen Hua, Morena. Картите ни припомнят сладостта от спонтанността, изненадата и спомените за детските мечти. Картините ни подканват да пътуваме в света на историите, фантазията, мечтите и магическото.

Заедно ще разкажем истории, които никога досега не са били.

За още новини - следете Facebook страницата на събитието.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.