Дронове в "Музейко" с Максим Ешкенази

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 май 2019 в 16:01 1507 0

До края на месец май дроновете ще продължат да кръжат и да вълнуват младите откриватели в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения в Музейко. Дейността ДРОНОВЕ е част от „Летящи машини“ - първата тема в Maker Space, която предлага възможност на посетителите да проектират свой глайдер и да научат защо издигането в небето продължава да вълнува и до днес.

На 26 май ДРОНОВЕ ще срещне почитателите на новите технологии с най-запаления диригент по летящите машини - Максим Ешкенази. От 14:00ч. до 15:00ч. в неделния ден децата ще открият какви инструменти трябват, за да се сглоби рамката на един дрон и ще изпробват как функционира електрониката в тях. Най-важното е, че всеки ще има възможност да греши и да потърси сам правилния подход в сглобяването. Така малките разработчици ще тренират своята прецизност и ще добиват сигурност в своите възможности, докато играят.

В рамките на първата година Maker Space в Музейко представя 4 теми, които обогатяват познанията на деца и тийнейджъри чрез индивидуални или екипни проекти. Всеки, който желае да работи върху по-сериозно начинание, може да посети отново собственото си “работно място” и да довърши идеята си с помощта на Музейковците. Зададените от пространството теми позволяват новаторски подход за всеки млад визионер, който желае да експериментира в модулите „Летящи машини“, „Анимация“, „Супер герои“, „Конструирай бъдещето“.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy и b2n.

Посещението на Maker Space е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко. Пространството щe бъде отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя между 11 и 17 ч.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !