13 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Две американки са приети във всички 8 университета от Бръшляновата лига (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 април 2017 в 13:06 75531
Йейл; Снимка: Pixabay

Само в рамките на няколко дни две американки получиха невероятните осем покани от най-елитни университети в страната да станат техни студенти. Айфома Уайт-Торп от Ню Джърси и Касандра Хсиао от Калифорния трябва да избират между Харвард, Йейл, Корнел, Колумбия, университета в Пенсилвания, Принстън, Дартмут и Браун. И двете са получили покани и от още университети извън Бръшляновата лига.

Приемането във всички престижни висши училища е изключителен подвиг, постигнат само от неколцина през последните няколко години – Куаси Енин през 2014 г., Харолд Екех през 2015 г., Аугуста Уаманзу-На и Кели Хайлс 2016 г.

Айфома Уайт-Торп е приета и в Станфорд. Тя обмисля да учи биология и да стане кардиолог. Докато вземе решение в кой университет да постъпи Айфома запълва свободното си време с общественополезна работа в обществена кухня, приют за бездомници и за American Heart Association. 

Касандра Хсиао е на 17 години и е първо поколение имигрант в САЩ. Тя се премества от Малайзия когато е на 5 години. Касандра споделя, че израства с вина за това, че продължава да се свързва с Малайзия и Тайван, откъдето са майка й и баща й. "Не се чувствах достатъчно местна, сякаш не принадлежах наистина на тази страна", казва тя.

Преминаването на езиковата бариера докато израства в дом на имигранти е залегнало в основата на нейното есе, с което успява да впечатли университетите от Бръшляновата лига. Освен в тях, Касандра е приета още в университетите в Станфорд, Джон Хопкинс, Амхърст, Нюйоркския университет, Северозападния университет, Университета на Южна Калифорния и още много други.

След като получава медийно внимание, Касандра се оказва залята с истории като нейната на имигранти в Америка. Есето можете да прочетете тук.

Желанието й е да се занимава с разказване на истории и това ще наклони везните при избора на университет. В момента работи като журналист. Работата й в училищния вестник обаче не я задоволява и се отправя към червения килим, където интервюира редица знаменитости.


+ 1
- 0
Zbog toga sam ponosan na našu mlađu generaciju. Srećno Nove Kadi i svi drugi studenti. Stvarno želimo da vi letite visoko kao što svetli snovi i budućnost.

---------------------
www.mbainmalaysia.com
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.