Един ден на Плутон и Харон

Наука ОFFNews Последна промяна на 23 ноември 2015 в 14:19 2799 0

Кредит NASA / JHUAPL / SwRI

При подхода през юли 2015 г., камерите на New Horizons уловиха въртенето на Плутон в течение на пълен "плутониански ден". Най-добрите налични изображения на всяка страна на Плутон са комбинирани, за да се създаде това изображение на пълното завъртане ,

Как се изменя образът на Плутон и спътникът му Харон за един пълен "плутониански ден" показа НАСА на сайта на проекта New Horizons.

Изображенията са направени с камерите Long Range Reconnaissance Imager (Lorri) и Ralph/Multispectral Visible Imaging когато разстоянието между New Horizons и Плутон се е смалило от 8 милиона км на 7 юли до около 645 хил. км на 13 юли.

При приближаването камерите на New Horizons са запечатали въртенето на небесното тяло за един цял ден. Денонощието на Плутон е 6.4 земни дни.

Първите снимки показват полукълбо, далече от "сърцето на Плутон", защото то е снимано от New Horizons в момента на най-голямо приближаване. 

За разлика от Плутон, полукълбата на Харон малко се различават от едно на друго.

Харон, също като Плутон се завърта веднъж на всеки 6.4 земни дни. Снимките са направени от Lorri и Ralph от 7 юли до 13 юли, когато New Horizons е на 10,2 милиона км.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !