30 ноември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Екозащитници "освободиха" пингвин, с което го обрекоха на смърт (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 30 септември 2016 в 07:38 66720
Африкански пингвин (Spheniscus demersus), Снимка: AFP / Jewel SAMAD

Африкански пингвин на име Бъди е "освободен" от защитници за правата на животните, с което несъзнателно подписват смъртната му присъда, защото птицата е родена в плен и не може да оцелее в дивата природа, съобщава ВВС.

"Въпреки че Бъди е пингвин в много добро здраве и има достатъчно енергия, за да оцелее в продължение на три седмици в дивата природа , той израстнала в плен птица, която в момента е в дива и непозната среда. Той просто няма необходимия опит, за да оцелее в дивата природа. Всички пингвини и тюлени в Bayworld са или родени в плен, или не може да бъдат освободени понеже са изхвърлени на брега засегнати от инвалидизиращи наранявания, които биха намалили тяхната способност да оцелеят в дивата природа" - заяви Дилън Бейли (Dylan Bailey), представител на океанариума Bayworld, изследователски център за опазване на морски животни в Порт Елизабет, Южна Африка.

В четвъртък 22 септември, 2016, уредник в океанариума Bayworld съобщава, че пингвин номер 266, наречена "Бъди", не може да бъде намерен за месечния си медицински преглед. Океанариумът е претърсен щателно, но птицата не може да се намери.

Прегледът на видеозаписите от камерите за видеонаблюдение, разположени в океанариума, показва, че в ранните часове на сряда сутринта двама студенти прескачат в заграждението, правят няколко снимки с мобилните си телефони, хващат пингвина Бъди, слагат го в багажника на колата си и потеглят.

 След разгласяването на събитието, на двама млади мъже, които бяха очевидно отговорен за кражбата се отзоваха 

Малко след като информацията за инцидента е разпространена по медиите, студентите осъзнали сериозността на инцидента и решили да се отзоват. Зоологическата градина не оповести тяхната самоличност. Ръководството на Bayworld ще се срещне с засегнатите лица и техните адвокати, за да се вземе решение за подходяща санкция.

Междувременно служители на Bayworld и група доброволци започнаха да претърсват бреговата ивица на Порт Елизабет.

Като че ли това, че Бъди най-вероятно ще умре от глад не е достатъчно лошо. От Bayworld обясниха, че в момента той се е грижил за двете си нови пилета с неговата половинка, Франсис. След отвличането на Бъди миналата седмица, едно от тези пилета вече е починало. Дилън Бейли заяви, че може да има връзка между двете събития.

"Родителите пингвини се редуват да се грижат за пиленца в гнездото," отбелязва Бейли. "Франсис е стресирана, заради изчезването на Бъди. Ние дори трябваше да я храним в гнездото, за да не напусне пиленцата".

Африканските пингвини Spheniscus demersus наскоро бяха класифицирани като "застрашени", след като броят им в Южна Африка продължава да намалява.

Като половинката от една успешно размножаваща се двойка, Бъди вече е допринасял за запазването на вида си, нещо, на което активистите за правата на животните вече потенциално навредиха, отбелязва IFLScience.

Да се надяваме, че Бъди ще се намери скоро, и ще се съберат отново заедно с Франсис и оставащото им пиленце.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.