Екзотична птица се оказва чайка, попаднала в необичайно положение

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 09 юли 2019 в 09:37 3536 0

Кредит Tiggywinkles Wildlife Hospital/Facebook

Ярко оцветена в оранжево птица е забелязана до магистрала във Великобритания. Хората, които са я открили, се обаждат в болница за животни да потърсят помощ и я описват като оцветена в ярко, но неравномерно оранжев цвят. 

Дали това е избягала от зоопарка екзотична птица или нелегално закупен домашен любимец? Оказва се, че нито едно от двете. Птицата е обикновена чайка с необикновен проблем.

"По някакъв начин е успял да се покрие с къри или куркума! Беше навсякъде по перата му, което му пречеше да лети правилно", съобщават от болницата за диви животни Tiggywinkles в Бъкингамшир. "Нямаме представа как се е случило това, но за щастие освен яркия цвят и силната миризма, птицата беше здрава."

От болницата са кръстили птицата Вини, на кърито Виндалу. След като са почистили перата му, предстои скоро да бъде освободен. На снимките след банята Вини е вече с бели пера, макар и да е останал още лек оранжев нюанс. 

Интересно е, че Вини не е първата чайка във Великобритания, попаднала в подобна ситуация. През 2016 г., птица в Бъкингамшир попада в резервоар, пълен с тика масала.

Източник: Science alert - Exotic-Looking Bird Found in The UK Turns Out to Be Gull in a Predicament

Оригиналната статия е публикувана в The Washington Post

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !