Ето начин да видите света на живо, без да излизате от къщи

Ваня Милева Последна промяна на 23 март 2020 в 07:09 8596 0

Кредит: Explore Birds Bats Bees

В момента милиони хора по цялата планета са изправени пред безпрецедентни мерки за самоизолация и социално дистанциране, които целят да смекчат разпространението на Covid-19. Но в дигиталната ера това, да останете у дома, не означава, че трябва да се откажете от връзката си с външния свят.

Голям брой организации, зоологически градини, аквариуми и изследователски институти сега предлагат камери, които предават на живо и могат да ви пренасят зад оградите, под повърхността и в гнездата на някои от най-невероятните животни в света. Така че, седнете, отпуснете се и се подгответе за приключение.

Бабуини (и други животни) в зоопарка на Сан Диего

Разположен в слънчева Южна Калифорния, в зоопарка Сан Диего има 10 камери, предаващи на живо, които които дават възможност да надникнем в ежедневието на животните зад загражденията. Тук можете да наблюдавате бандите бабуини на зоологическата градина, докато лудуват и се младят един друг или се гмуркат под водата с африкански пингвини. Може да се наблюдават на живо и полярните мечки, маймуни, коали, жирафи, сови, слонове, тигри и кондори.

Вижте какво се случва под повърхността в Аквариума в залива Монтерей

Въпреки че Аквариумът на залива Монтерей (Monterey Bay Aquarium) е затворил врати за посетители, но камерите все още работят и може да направите виртуална разходка във волиерата, кораловия риф, горите от водорасли, заграждението за пингвини, както и резервоарите за морски видри и акули. Аквариумът също предлага гледка към залива Монтерей и открития океан, както и изглед към ущати медузи и копривни медузи.

Не забравяйте да проверите и емисиите в реално време и презентации в Аквариума в Сиатъл, Аквариума в Джорджия и Аквариума в Нова Англия.

Owl Nest Cam - Live video of baby Long-Eared owls | Explore.org

Чуйте китовете край канадското крайбрежие

OrcaLab не само излъчва видеоклипове от целия проток Джонстоун в Британска Колумбия, но също така предлага възможността да чуете подводните звуци в района.

Вземете семейството си на виртуално сафари

Паркът на слоновете Тембе в Южна Африка е последната свободно блуждаеща слонска популация в района, а също и един от малкото, където предлагат жива храна на животните в парка. Можете също така да наблюдавате водите на Mпала и ако имате късмет да зърнете хипопотами, газели и други диви африкански животни.

Полетете до върховете на дърветата на Минесота и надникнете в гнездото на орлите

Двойка орли мътят три яйца и зрители по целия свят с нетърпение ги гледат, очаквайки да се покажат малките главички на орлетата. Присъединете се към тях, може да ги намерите тук.

Други камери за птици показват как се хранетето на голямата синя чапла на Chesapeake Conservancy и гнездото на колибрите Белла.  

Посетете пустите обществени места

Ако ви липсват хората, тогава разходете се с EarthCam, макар че може да се изненадате да видите колко празни улици има по света. 

И това е само началото

От грижите за новородени животинчета до животновъдни ферми и резервати за големи котки, има богат набор от стриймове, които да задоволят всякакви предпочитания да наблюдавате външния свят през този труден момент. Не забравяйте да разгледате Explore за пълен списък на наличните дигитакни разходки по цял свят.  

Източник

Virtually Get “Out” Of The House With These Live Cams From Around The World, IFLScience

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !