ФБР ще използва роботи за организацията на огромния си архив (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 20 ноември 2020 в 02:27 3678 0

Кредит AutoStore

В архива на ФБР във Вирджиния където равоохранителният орган съхранява 2 милиарда страници хартиени записи, организацията и подредбата им стават твърде тежка задача за хората.

За да се справят със съхранението на стотиците хиляди картотеки, съхранявани в съоръжението, ФБР привлича компанията за роботика AutoStore, за да създаде армия от 140 робота-архивари, които могат да обикалят из архива и да намират конкретни папки, съобщава ZDNet. Това е необичайно решение за ФБР, което ще направи архива да прилича повече на склад на Amazon - но AutoStore са убедени, че роботите ще помогнат на федералната агенция да работи по-гладко от всякога.

Вместо да плащат на хора, които да обикалят и поддържат 360 000-те картотеки - събрани от над 250 полеви офиса на ФБР по целия свят - роботите ще се плъзгат по надземна решетка, ще се спускат на правилното място и ще изваждат каквато и да е папка или необходим запис.

AutoStore разказва пред ZDnet, че се очаква системата да бъде пусната в експлоатация до 2022 г., като тогава съоръжението ще прилича по-скоро на магистрала за роботи, отколкото на традиционен архив.

Самите папки може да се отнасят до текущи разследвания или дела - така че ФБР се нуждае от AutoStore, за да се разработи система, която позволява на роботите да идентифицират и да вземат отделни папки, без да разглеждат съдържанието им.

За да осигури пълна дискретност и конфиденциалност на роботите си, базираната в Норвегия AutoStore също разработва система за етикетиране на всички записи в съоръжението, така че роботите да могат да си вършат работата, без всъщност да предават съдържанието на папките.

Източник: Futurism - THE FBI IS BUYING 140 ROBOTS TO HANDLE PAPER RECORDS

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !