Falcon Heavy стартира. Страничните ускорители кацнаха успешно, централното ядро изгоря (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 юни 2019 в 09:52 9556 0

Ракетата Falcon Heavy с 24 изследователски спътника успешно излетя от космодрума във Флорида, компанията SpaceX предава на живо старта, който бе отложен с три часа по неизвестни причини.

Изстрелването на ракетата от стартовата площадка в Кейп Канаверал се състоя днес в 09.30 ч. българско време.

Страничните ускорители, използвани повторно след старта през април, се приземиха успешно в зоната за кацане 1 и 2 на военновъздушната база  Кейп Канаверал, Флорида.

Централното ядрото на Falcon Heavy се разби по време на опита за кацане на платформата, наречена "Разбира се, че все още те обичам", в Атлантическия океан.

SpaceX улови половината от двукомпонентния обтекател на Falcon Heavy, използвайки мрежа, монтирана на кораба "Ms. Tree", съобщи spaceflightnow.com

"Мисията на STP-2 ще бъде сред най-трудните стартове в историята на SpaceX", заявяват от SpaceX, отбелязвайки, че ще има четири отделни запалени двигатела на горната степен, три отделни орбити и обща продължителност на мисията над шест часа. За сравнение, последната мисия на Falcon Heavy изнесе своя сателит само 34 минути след старта.

Полезният товар на мисия STP-2 са няколко особено важни експеримента, които ще очертаят бъдещето на космическите изследвания - космически кораб, задвижван от слънчеви лъчи, атомен часовник за навигация в дълбокия космос и тест за ново ракетно гориво.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !